101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Bangbros & Jiggy Dje

  •  
22-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  
BANGBROS TBT

Voor de laatste #TBT van 2021 zette Barz de mannen van VSOP tegenover de sessie van Bang Bros & Jiggy Djé. Jullie kozen massaal voor de laatste, daarom neemt Barz je mee naar Solar 2010! 

Nadat de mannen van rapformatie DAC (De Amersfoortse Coöperatie) een solocarrière begonnen, richtte Jiggy zijn eigen platenlabel op. Hij vernoemde het label naar zijn album ‘Noah’s Ark’, dat hij ook uitbracht onder zijn eigen label. Dit alles deed hij in samenwerking met Kees de Koning (TopNotch).

Twee jaar later brachten ook andere artiesten muziek uit onder het label. Een van hen was Murda Turk. Hij dropte in 2008 zijn ‘Turkse Pizza EP’ uit onder Jiggy’s label. Op de track ‘De Meeste Foto’s Zijn Bedrog’ werkte Turk samen met Jiggy en Spacekees, die ook onder contract staat van Noah’s Ark.

Het Rotterdamse (destijds) talent Hef koos in 2010 Noah’s Ark boven het grote TopNotch. Al snel vonden Hef en Murda elkaar. Een nieuw legendarisch rapduo was geboren: ‘Bang Bros’. De twee tourden in 2010 door het hele land. Ook kwamen ze bij Rotjoch langs voor de 101ste Studiosessie, classic shit.

In dit gouden jaar bracht ook Hef een uitgebreide versie van zijn debuutalbum ‘Hefvermogen’ uit onder Ark. Een Bang Bros track mocht natuurlijk niet missen. Murda Turk, die op dat moment bekend stond als Önder is te horen op ‘Get It In’.

In 2017 kwamen de heren samen langs bij 101Barz voor een Zomersessie. In deze sessie presenteerde ze hun aankomende album ‘Bruin Brood’. Deze langverwachte plaat telde 15 tracks en zit vol samenwerkingen. Onder andere Crooks, Kevin, Josylvio en Ronnie Flex zijn naast Bundy en Turk te horen op ‘Bruin Brood’.  

De heren gaan keihard met hun solocarrière. Het is je vast niet ontgaan dat Hef vorige week kwam met Boyz In De Hood 2, samen met Adje en Crooks. Ook Murda zijn muziek gaat keihard in zowel Nederland als Turkije. Jiggy’s Noah’s Ark heeft een van de meest succesvolle artiesten onder contract staan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.