101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Appa & Sjaak

  •  
26-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
Het is pas twee dagen geleden dat we met een throwback sessie kwamen, maar we zijn alweer terug. Door het coronavirus droppen we er twee per week en afgelopen dinsdag verscheen er een iconische. Toen was Hoogvliet in the building, nu springen we over naar Amsterdam!
Hef, Adonis en Crooks vormen een bijzonder trio, maar Appa en Sjaak kunnen er ook wat van. De rappers uit Amsterdam Noord en Oost sprongen al vaker samen de studio in, maar in 2011 deden zij dat voor het eerst ook samen bij 101Barz. Wat volgde, was een hele hoop energie en minuten vol lines.
Maar voordat zij dat deden, brachten zij samen een track uit die nog lang in het geheugen van de mensen zou blijven en daar nog altijd is. Op de tune 'Ik Heb Schijt' richt het duo het vizier op de collega-rappers uit de scene en op de overheid. De boodschap is duidelijk: ze doen het hoe ze het zelf willen en hebben schijt aan wat een ieder daarvan denkt.
De throwback sessie van vanmiddag was niet het enige wapenfeit van de twee rappers in samenwerking met 101Barz. Naast de sessies brengen we ook geregeld videoclips naar buiten en Sjaak en Appa maakten daar op de track '101Barbaarz' deel van uit. Samen met MocroManiac en Feis zorgden zij voor liefst acht minuten aan rauwe rap.
Dan de sessie van vanmiddag. Appa en Sjaak sloten destijds het seizoen af en dat deden zij met volle overtuiging. Sjaak opende in de zesde versnelling en even later schakelde Appa niet veel verder terug. Beide heren rappen op hun kenmerkende wijze, waarbij bij Sjaak vooral zijn accent en bij Appa vooral zijn tekstuele kwaliteiten eruitspringen. Verder moeten we niet te veel praten, we laten het weer zien en horen. Sjaak en Appa!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.