101Barz

#TBT - Anu-D

  •    •  
15-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
ANU-D THUMB WS

Het was weer tijd voor de #TBT van deze week. Jullie hadden de keuze tussen twee grote namen. De keuze was tussen Anu-D en CC a.k.a. Captain Cook. De eerstgenoemde kunnen we ondertussen bestempelen als één van de grootste independent artiesten van ons kleine land en de ander is lid van één van de meest iconische collectieven van Nederland, namelijk VSOP. In grote getalen brachten jullie je stem uit en de man die er uiteindelijk met de winst vandoor is gegaan is Anu-D. Zijn sessie uit ’10 is vanaf nu weer te beseffen via onze website en op YouTube. Ga het checken!

Ondertussen kunnen we zonder enige twijfel Anu-D wel bestempelen als een legende in Nederland. Al jaren en jaren brengt hij muziek uit van hoog niveau en heeft hij zijn vaste fanbase vast weten te houden. Anu-D begon ooit met het muziek maken nadat hij op 12-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking kwam met het genre waar wij allemaal zoveel van houden: hiphop. De geboren Amsterdammer besloot vervolgens om samen met een vriend van hem te gaan schrijven en op te gaan nemen. Toen hij dat vervolgens ging verspreiden onder de mensen bleek er ineens ontzettend veel vraag te zijn voor de muziek van de getalenteerde rapper. Die reactie van zijn fans motiveerde hem vervolgens om er vol voor te gaan. Gelukkig ook maar voor ons, want anders hadden wij al die iconische tunes nooit te horen gekregen!

Ondertussen, jaren later, heeft de Amsterdammer een discografie waar je ‘u’ tegen zegt. Mocht je hem even op willen zoeken op te streamingdiensten en terug willen naar het eerste nummer, ben je ongeveer een half uur bezig. Van ophouden weet hij niet, want sinds 2010 is het een constante stroom aan vuur vanaf zijn kant. Nog interessanter is misschien wel dat hij dit allemaal in zijn eentje gedaan heeft. Zonder enige hulp, of backing, van een label, manager, boekingskantoor etc. heeft Anu-D zichzelf de status van een legende kunnen geven.

Het is dus onmogelijk om alles te behandelen, maar we blikken nu vooral even terug naar de meest recente jaren. Anu-D heeft liefde voor zijn fans en dropt voor hun een aantal compilatie tapes met daarop ‘throwbacks’ naar zijn eerdere muziek. Ondertussen staan er twee van dit soort tapes online. Het is een aanrader om deze weer eens even te luisteren mocht je een nostalgisch gevoel willen. Toch blijft Anu-D allesbehalve vast willen hangen in het verleden, want tegenwoordig doet hij precies wat hij destijds deed, maar dan van deze tijd. Hij is meegegaan met de tijd en is nog steeds bezig met hetzelfde als destijds, namelijk: vuur droppen.

Een aantal projecten die hij, naast een ongekend aantal singles, dropte zijn onder andere: De Waterman serie, Mektab, Maan in Schorpioen etc. Het is bewonderingswaardig als je ziet hoeveel kwaliteit een artiest kan uitbrengen. Tevens is het ook niet dat hij zomaar met wat onbekende artiesten muziek maakt. Deze dagen brengt hij muziek uit met artiesten als: Jack, Kid de Blits, Sepa en nog veel meer.

Wij raden je aan eens even een dag vrij te nemen en door de collectie van Anu-D heen te spitten. Geheid dat je een berg aan parels tegen gaat komen. Voor nu hebben wij de sessie uit ’10 eerst voor jullie om te beseffen. Check iets!

Delen: