101Barz

#TBT - Aiky

  •  
09-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
168 keer bekeken
  •  

De #TBT van deze week was een ware 010-battle tussen RMB en Aiky. Het scheelde niet veel, maar uiteindelijk is Aiky er met de winst vandoor gegaan. Zijn sessie uit 2011 is afgestoft en vanaf nu weer te vinden op het YouTube kanaal van 101Barz.

Velen kennen Aiky als oprichter van ‘ZwareJongenz Records’ en PunchOutBattles, maar hij kan natuurlijk zelf ook een aardig potje rappen. Op 'El Patron' vertelt hij zijn kant van het ruwe straatleven. Daarnaast komt hij ook met een possecut op de track ‘9 strepen’ met artiesten als Badboy Taya, Murda Turk en Hef.

Naast rapper is Aiky ook de oprichter van PunchOutBattles (POB). Hier hebben meerdere hedendaagse artiesten zich in de kijken kunnen spelen en een aanhang op kunnen bouwen. Artiesten zoals; Lijpe, Kaascouse, Nesim Najih en Qucee hebben allemaal hun naam gemaakt in zijn battle-programma. Rond dit programma is het een aantal jaren iets stiller geweest, maar is nu op de weg terug. Samen met Club BLU gaan ze binnenkort van start met POB Teams.

Dat Aiky van meerdere markten thuis is was wel duidelijk, maar naast dat alles is hij dus ook de oprichter van ‘ZwareJongenz’. Onder zijn label hebben artiesten zoals Bollebof, Excellent, Hef, Murda, Matarr en Miggs De Bruijn singles en albums uitgebracht. Begin dit jaar heeft ook Hyena een plek gekregen in het kamp van Aiky.

Wij zijn heel benieuwd wat Aiky in de toekomst nog allemaal gaat doen, maar voor nu eerst de sessie uit 2011. Check nu de sessie van deze OG op YouTube!

Delen: