101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Adonis, Hef & Crooks

  •  
24-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1286 keer bekeken
  •  
Het coronavirus mag de opnames van studiosessies dan stopzetten, dat betekent niet dat 101Barz geen muziek meer brengt. De reeks van throwback sessies brengt je terug naar het verleden en vanaf vandaag doen we dat niet alleen op donderdag. Om jullie warm te houden, droppen we tijdelijk ook op de dinsdagen een throwback sessie en deze keer is het een legendarische.
Afgelopen donderdag gingen we nog terug naar de dag dat Kleine Viezerik en Lastpac hun Barz spitten in de studio, waarna het weer aan jullie was welke sessie de volgende in de reeks zou zijn. De sessies waar deze week op gestemd kon worden waren die van Adonis, Hef & Crooks, die van de Tuigcommissie van Excellent en de sessie van Noah’s Ark. Kijkend naar de stemmen was er bij jullie geen twijfel over welke sessie terug moest komen: Hoogvliet in the building.
Als de oudste van de drie broers trapt Adonis, tegenwoordig beter bekend als Adje, de sessie af. Hij vult de eerste minuut van de sessie met rauwe rap en enkele lines waarmee hij zich boven een deel van de scene zet. “M’n denksysteem gaat veels te ver voor die mannen. Ze zeggen me: yo Donis, laat wat air voor die mannen.” Het is een toonbeeld van de zelfverzekerde wijze waarop Adonis rapt.
Vervolgens geeft hij de beurt door aan Crooks, in die tijd nog een echte youngboy. Het was de eerste keer dat de jongste van de drie langskwam in de studio van 101Barz, maar echt inkomen hoefde hij niet. Net als zijn oudste broer voeren zelfvertrouwen en bravoure de boventoon in zijn raps. “Pak je biezen en vertrek. Je ziet dat niemand het redt als ik de microfoon heb”, klinkt hij enkele seconden na zijn 101Barz-debuut.
Al snel komt ook de derde van de drie broers in beeld. Terwijl Crooks nog aan het rappen is, komt Hef al naast hem staan en gaat hij mee op de vibe van zijn broertje. Het duurt vervolgens even totdat Crooks de mic aan Hef laat, maar dat is niet zomaar. Crook killt de sessie tijdens zijn debuut, waardoor Hef graag op zijn beurt wacht. Eenmaal aan zet stelt ook Hef niet teleur, zoals hij dat nooit doet bij 101Barz. Zijn stijl en lines behoeven geen uitleg meer, dus check het nu op ons kanaal. Legendary shit!
Delen: