101Barz

#TBT: Adje & Jayh

  •  
07-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  

Op deze donderdag is het weer tijd voor een sessie uit de oude doos. Soms verschijnen artiesten individueel bij 101Barz, soms met een label of groep uit de buurt, maar ditmaal zijn het twee artiesten die het beide deden op een bijzonder overtuigende manier. Rondom hun gezamenlijke EP besloten zij tien jaar geleden langs te komen: Adje en Jayh!

Tijd om in te zoomen wat zij samen brachten op hun EP ‘Slordig’, geproduceerd door Reverse. De eerste track die op de lijst staat, is ‘Fock Wachten’, een van de nummers die tevens met videoclip verscheen. En wat voor een videoclip. De twee rijden op old school scooters door het centrum van Amsterdam, dwars door de winkelstraten en het Red Light District heen.

Zo verschillend als de rapstijlen van Adje en Jayh zijn, zo verschillend klinken ze bij vlagen ook op ‘Slordig’. Jayh komt met melodieuze verses en smooth refreintjes, terwijl Adje vooral met rauwe rap te horen is, zoals we hem kennen. Toch laten beide heren op de plaat ook blijken elkaars specialiteit in te kunnen vullen. Adje toont aan veel gevoel in zijn stem te hebben, terwijl Jayh laat horen van alle markten thuis te zijn. De gezamenlijke plaat staat niet op Spotify, maar wel als geheel op YouTube.

De solocarrières van zowel Adje als Jayh behoeven eigenlijk geen toelichting meer, maar toch zijn er te veel hoogtepunten om ze niet te benoemen. Zo gaat Adje al bijzonder lang mee in de game. In 2013 was ‘Vossig’ zijn eerste album waarmee hij op de streamingsdiensten verscheen, maar de meeste streams pakte hij met ‘Coño’. Samen met Jhorrmountain bleek hij een ware hit te pakken te hebben.

Maar niet alleen Adje weet wat het is om een hit te scoren. Jayh is al lang in de game, maar bracht met zijn laatst uitgebrachte track opnieuw een banger én een hype. Op een liefdevolle manier verscheen hij samen met Lauwtje op Instagram, wat vervolgens voor een pokoe bleek te zijn. ‘Catching Feelings’ is de naam van hun samenwerking, een track die de vibe van een echte love song met zijn meebrengt.

De twee zijn nog altijd actief, dus blijf spits, maar geniet voor nu van hun throwback sessie!

Delen: