101Barz

#TBT: Vans n Purp - HipHopHard Studiosessie

  •  
06-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vans n Purp

Hiphop uit het oosten

Op deze donderdag is het zoals altijd weer tijd voor een nieuwe Throwback. Vorige week, tijdens de week van Scarface bij 101Barz, werd er teruggekeken op ‘101Barz – The Cyper – 3’ en nu is het tijd voor de volgende track. Op vrijdag 7 december brengt Paul Sinha zijn nieuwe album ‘Adem In’ uit en hoewel hij tegenwoordig vooral zingend te horen is, was dat ooit wel anders. In 2014 was hij onder de naam Vans nog aanwezig in de studio van 101Barz en nam hij Purp mee.
De artiesten kwamen langs tijdens de ‘HipHopHard Studiosessies’ en kregen na hun sessie de nodige lof. De sessies kwamen voort uit een competitie gehouden in het oosten van het land. Rotjoch himself nam plaats in de jury en bood de drie finalisten hun kans in de studio van 101Barz. Ondanks het feit dat de twee uiteindelijke winnaars van de competitie nog geen ‘grote’ namen waren, vielen er na de sessie veel complimenten te lezen over hun flow en rhymes.
Waar een sessie bij 101Barz al vaak het startsein heeft betekend van een rapcarrière, besloot Vans uiteindelijk een andere weg te kiezen. Vandaag de dag brengt hij onder de artiestennaam Paul Sinha namelijk vooral zang uit. Wel werkte hij in 2018 nog samen met Frenna op Paul zijn track ‘Ey Ey Ey’. Purp is nog altijd actief binnen de rapscene onder de naam ‘Purp Sagir’ en bracht met ‘Blind Door Designer’ en ‘Flexen Is Geen Hobby’ nog twee solotracks uit in 2018.
Delen: