101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Salah Edin - Op De Straat Ft. Sticks, Kempi, Winne & Appa.

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
Salah Edin

'Overdag en in de nacht zijn we er te vinden'

Op 12 Mei 2007 zag het album ‘Nederlands Grootste Nachtmerrie’ van Salah Edin het licht. Het was het derde album van de in Alphen Aan Den Rijn geboren rapper maar de eerste volledig Nederlandstalige. Op de cd stonden tracks als ‘Het Land Van, ‘Vrouwtje Is Een Bitch’, en de klapper van het album: ‘Op De Straat’. 
‘Op de straat’ was een track waarvan er in Nederland niet veel gemaakt worden. Een samenwerking tussen rappers die qua stijl ver uit elkaar lagen. Aan de ene kant was daar Sticks, een rapper die zijn verhaal vanuit Zwolle vertelde, en aan de andere kant was daar Kempi die vanuit Eindhoven's oogpunt het woord van de straat bracht. Toch kwamen deze verschillende verhalen op 'Op De Straat' goed samen en orgden ze voor een echte Nederlandse straat klassieker.
Naast Salah Edin, Sticks en Kempi waren ook Appa en Winne op de track te horen. Het nummer bracht dus allerlei verhalen en ervaringen van de straat samen waardoor elke hiphop-liefhebber zich met de track kon identificeren. Voor in de toekomst kunnen we alleen maar hopen dat er ooit weer zo'n street classic wordt gekookt. Salah zelf gaf onlangs aan nooit meer een album uit te brengen en geen interviews meer te doen. Helaas, maar tot die tijd pompen we gewoon rustig 'Op De Straat'.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.