101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wie is Rey Tranquilo?

  •  
26-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Talent van de Maand incoming; Rey Tranquilo spreekt

Leer het 'Talent vd Maand' alvast wat beter kennen

Eens in de zoveel tijd duikt er een uniek, zichzelf onderscheidend talent op in de wereld van de Nederlandse hiphop. 101Barz is hét platform voor dergelijke artiesten om zich te tonen én om die talenten te ontdekken. Iedere maand wordt er door de redactie dan ook een uitgepikt om hem nader te belichten in Talent van de Maand. Ditmaal een jonge rapper die zijn sporen stukje bij beetje verdient: Rey Tranquilo.  
In de maand mei van het jaar 2018 kreeg de getalenteerde artiest zijn eerste echte onderscheiding voor zijn werk. Rey won namelijk de Grote Prijs, een onderscheiding waarin namen als Brainpower, Typhoon, Dret & Krulle en Kalibwoy hem voor gingen. “Rey Tranquilo is gedurende de competitie en het coachingstraject met stappen vooruit gegaan en is klaar om zijn verhaal naar buiten te brengen’, sprak de juryvoorzitter van de competitie.
Rey wordt verder vooral geloofd om zijn energie die hij steekt in zijn performances en mede om die reden was hij dan ook al te bewonderen op enkele van de grootste hiphop-festivals van Nederland.  Zo werd hij op WOO HAH! aangekondigd als een van de artiesten die vielen onder de noemer ‘Newgen’ en behoorde hij tijdens Encore tot een indrukwekkende line-up met onder anderen MHD, J Hus, Lil Pump en Flonti Stacks.
Tijdens de evenementen kreeg Rey Tranquilo de uitgelezen kans om het grote publiek kennis te laten maken met zijn persoonlijke werken. Hij bracht namelijk zijn debuut-EP ‘Plukjes Van Mijn Zwarte Roos’ uit, een solo-project waarop hij middels zes tracks zijn kunsten liet horen. Na die tijd verschenen er van Rey enkel en alleen singles, waarvan het nummer ‘Wie Ben Jij’ de laatste is. Daarop ging de artiest een featuring aan met Jongflai, Charlie en Mayyzo.
Tegenwoordig is de jongeling druk bezig zijn talent, repertoire en kennis uit te breiden. Rey wordt bijgeschoold op de Herman Brood Academie. In Utrecht volgt hij de opleiding ‘Artiest Muzikant’, uiteraard in de richting hiphop. Vanuit daar kan hij zich doorontwikkelen als artiest, wegwijs worden in de wereld daarvan en de buitenwereld verrassen met nieuwe muziek.
Stream voor nu al zijn uitgebrachte werk en check de Talent van de Maand-editie van september om 16:00 uur!
Delen: