101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

SXTEEN in andere modus

  •  
16-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
385 keer bekeken
  •  
In Maart 2018 leerden we SXTEEN beter kennen toen hij ‘Talent vd Maand’ was. We gingen bij hem langs in zijn hometown Spijkenisse, maar zijn bezoek aan onze studio liet op zich wachten. Vandaag is the wait over. Vanmiddag zie je SXTEEN in een gloednieuwe Studiosessie!
Een blad voor de mond of zijn hart op de tong? SXTEEN praat niet graag over zijn gevoelens, maar op een beat is dat totaal anders. Het slot op zijn hart gaat alleen open met een sleutel in de vorm van een mic. Hij kent moeilijke jaren die hij vanaf 2009 begint te verwerken door muziek te maken. Als Chicho Beres brengt hij zijn eerste tracks uit, waaronder het gevoelige ‘Opel Astra Muziek’, waarin hij over zijn droom van een mooier leven rapt.
8 jaar later gaat SXTEEN viraal wanneer hij een andere droom beschrijft bij FunX Talent. Zijn beruchte remix van ‘I Love It’ door Kanye West en Lil Pump, bezorgde hem de reputatie van een ondeugende praatjesmaker, maar hij bewijst even later ook nog steeds een emotionele platen maker te zijn. In de finale spit hij een ontroerende track over zijn zieke oma en verloren naasten.
Hetzelfde jaar sloot hij zich aan bij het label ‘777’ van Frenna, die SXTEEN al langer in de gaten hield. Eerst verschenen er alleen veel singles, maar een jaar geleden zagen we voor het eerst een project. Op het EP ‘Obara’ mengt SXTEEN Dancehall met verschillende Afro- en Latin invloeden. Aan summer vibes geen gebrek!
Vandaag zien we SXTEEN in een andere modus. Hij is gekomen om te praten met ons! Er zijn meer dan 7.000 talen in deze wereld, maar vandaag spreekt SXTEEN alleen true shit. Vanmiddag vanaf 14.00 is zijn Studiosessie te zien op ons YouTube-kanaal. That’s all you need to know…
Delen: