101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Steen & EZG doen het weer

  •  
17-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
824 keer bekeken
  •  
Steen en EZG zijn officieel geen duo, maar zijn inmiddels wel onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het is al jaren geleden dat EZG stopte bij PunchOutBattles en tekende bij het Infected Records label van Steen. In deze tijd werkten ze wel samen, maar brachten ze wel vooral los van elkaar muziek uit. Zo heeft Steen door de jaren heen 5(!) soloalbums en 2 albums met Spinal uitgebracht, en liet EZG in 2016 Zijn debuutalbum ‘Weekend Overtreder’ los. Wanneer ze in 2017 samen langskomen voor een sessie lijkt dit echter het startschot van een hoop gezamenlijke muziek.

“Ik wil niet met je samenwerken/Steek die fucking brug maar in je reet, ik bouw me eigen”

Dezelfde dag droppen ze de gezamenlijk EP ‘Bicycle Chain’ en zoals verwacht is de 5 tracks tellende tape volledig gedaan op eigen kracht en bevat deze verder geen samenwerkingen.
Ondertussen heeft ook Steff zich aangesloten bij Infected. Net zoals EZG deed Steff eerder mee aan Punchoutbattles, waar hij vooral bekend stond als shockerend. Samen met Spinal kwamen ze in 2018 met z'n vieren langs voor een studiosessie.
Tegelijk met de sessie dropt ook ‘Infected’, het eerste compilatiealbum van het label. Dit album is ook de aanleiding voor de eerste ‘Infected Records tour’.
Een vervolg laat niet lang op zich wachten, Infected 2 verschijnt zo een halfjaar later en vertaalt de kern van het label misschien wel nog beter dan het eerste deel. Op elke track zijn zowel Steen, EZG als Steff te horen, en de albumcover – hoewel minimalistisch – spreekt boekdelen over wat je op de plaat kunt verwachten.
Hierna wordt duidelijk dat Steff zich gaat focussen op zijn debuutalbum en Steen en EZG weer een gezamenlijk album uit gaan brengen. Hiervan brengen ze als eerste single de video van 'Plafonddienst' uit. 
In November 2019 komt dan het gehele ‘Butterfly Knife’  album uit, hoewel dit natuurlijk pas twee maanden geleden is krijgen we vandaag alweer een vervolg op dit album. Butterfly Knife 2 is nu te streamen, en is als we Steen op het voorwoord mogen geloven 10 keer harder dan voorheen.
Naast het album verschijnt vanmiddag ook hun nieuwe sessie. Deze komt om 14:00 online en check je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.