101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Skepta maakt releasedatum 'Konnichiwa' bekend

  •  
14-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Skepta

Het uithangbord van UK Grime komt met een nieuw album

Grime is razend populair. Het hiphopgenre uit de UK is bezig aan een wereldwijde opmars met artiesten als Wiley, Kano, Section Boyz, Stormzy en Skepta. Die laatste wordt gezien als één van de uithangborden van de UK Grime. Met tracks als ‘Ladies Hit Squad’ en de megahit ‘Shutdown’ is hij wereldwijd bekend. Gisteravond maakte Skepta via Instagram bekend dat zijn langverwachte album ‘Konnichiwa’ op 6 mei zal verschijnen.
Door zijn wereldwijde bekendheid werd hij al snel opgepikt door Drake. De twee zijn al een hele tijd dikke vrienden. Onlangs trad Skepta samen met Section Boyz op in een club in Londen. Tijdens hun optreden brachten ze Drake on stage. Nadat Drake een paar nummers had gedaan, maakte hij bekend dat hij getekend had bij BBK. BBK is het label ‘Boy Better Know’, waar ook Skepta en Wiley bij getekend zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal Drake dan ook op het nieuwe album van Skepta staan.
Het zou raar zijn als dat niet zo was.
Naast een track met Drake, kun je aanvoelen dat er op de plaat waarschijnlijk ook featurings staan met andere (grime) artiesten. Zo heeft Skepta in het verleden al tracks gedaan met Wiley, JME, Frisco en Flatbush Zombies. Hoeveel tracks er op het album staan en wie er allemaal featurings doen op de plaat, is nog niet bekend. Wel deelde Skepta via zijn account op Instagram alvast het artwork voor zijn nieuwe album. Het artwork voor ‘Konnichiwa’ is hieronder te bekijken. Zoals je ziet bevat het artwork een postzegel met de bovenkant van Skepta’s hoofd erop. Daarnaast staat er een poststempel op met ‘Londen’. Dit refereert naar de oorsprong en thuishaven van het genre Grime
Net als veel andere artiesten heeft Skepta tegenwoordig zijn eigen ontworpen schoenenlijn. Samen met Nike ontwierp hij een nieuwe lijn in de Air Max reeks. De door Skepta ontworpen Nikes heten ‘Blacklisted Air Max BW’ en zijn sinds een aantal maanden te koop via Nike.
Skepta reist de hele wereld over, maar zijn Europese fans hoeven niet te treuren. Na zijn tour door Amerika, Canada en Japan zal hij voor een tijdje terugkeren naar Europa. In Europa zal hij de grootste festivals bespelen: van het Roskilde Festival in Denemarken tot Glastonbury in Wales. Op 2 juli staat hij op het Woohah! Festival in Tilburg. Het is de ideale kans om de eerste muziek van het nieuwe album ‘Konnichiwa’ te horen. Mocht je nou geen zin hebben om naar het zuiden af te reizen; Skepta staat hetzelfde weekend ook op het Pitch Festival op het Westergasterrein in Amsterdam. Een ding is zeker: wanneer Skepta komt, is het ‘Shutdown’!
Update: 
Skepta heeft via Instagram de tracklist voor 'Konnichiwa' bekend gemaakt. De tracklist is hieronder te bekijken. Daarnaast maakte hij bekend dat zijn album vannacht de pre-orderen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.