101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Septemberdingems: BOEF, beef en Broederliefde

  •  
04-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Septemberdingems

De hele maand in een notendop

De tijd gaat snel, maar nooit snel genoeg om zo nu en dan terug te kijken. September was namelijk een maand waarin er allemaal mooie, stomme en gekke shit at the same damn time gebeurde. Hartstikke verwarrend natuurlijk, dus daarom kijkt 101Barz elke maand terug op de meest opvallende gebeurtenissen. 
Laten we maar beginnen met een triest bericht: Dirk Kuyt heeft gedabt. We leven in een vrij land natuurlijk en dat is hartstikke mooi, maar sommige mensen zouden sommige dingen niet mogen doen. Daarbij gaat de club Feyenoord ook niet geheel vrijuit, want Lex fucking Immers heeft eerder al de naarste dab ooit in de geschiedenis van naarste dabs ooit uitgevoerd. Als de clubleiding niet ingrijpt is het slechts een kwestie van tijd tot Sven van Beek de Milly Rock doet na een goal en dat is voor niemand leuk.
Afgelopen maand zijn er ook weer enorm veel clips uitgebracht, waaronder een heuse collabo van Broederliefde en Jan Smit. Veel mensen vergeten het, maar Jan Smit heeft ondertussen een trackrecord opgebouwd waar menig rapper jaloers op kan zijn. Volendam’s finest heeft al tracks met onder andere Kraantje Pappie, Damaru, Jiggy Djé en nu dus ook met Broederliefde. Tel daarbij op dat hij jaren terug beef had met Ali B, dus alle ingrediënten voor een Yung Smit Palingpokoe EP heeft ie in huis.
De voorpagina’s en talkshows werden gedomineerd door vloggers. Of het nou ging om Boef of Hoodvlogs, er was sprake van massale selectieve verontwaardiging. Lui van RTL Boulevard bleken niet verder te kunnen kijken dan hun neus stiff is en ministers lieten de jnoen in hun onderbuik reageren. Verder leerden we dat een over-mijn-like-mentaliteit en beefen met een grote naam voor aandacht – net als vroegâh - weer een effectieve aanpak is dankzij de vlog. 
Gelukkig was er ook ruimte voor positief nieuws. Een 13 jaar oud hitlijstrecord van Frans Bauer werd verbeterd door Broederliefde. We kunnen ons nog herinneren dat Great Minds in 2013 net niet op 1 binnenkwam in de Album Top100 door Kinderen voor Kinderen waardoor het net niet historisch was. Een slordige drie jaar later staat een groep youngins uit Spangen 14 weken op die nummer 1 positie, zonder de boost van New Wave meegemaakt te hebben. De artiesten voor de toekomst hebben wederom geschiedenis geschreven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.