101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Sepa stapt uit de schaduw

  •  
22-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
447 keer bekeken
  •  
SEPA ARTIKEL WS
Deze week brengen we weer een nieuwe editie van Ins&Outs op je beeldscherm en ditmaal met iemand die je niet vaak een interview ziet geven. Bij 101Barz is hij inmiddels al behoorlijk bekend, maar het bredere publiek hoorde hem nog niet vaak over zichzelf praten. We hebben het over Amsterdam, over de Aso Bro's en dan gaat het natuurlijk over niemand minder dan Sepa.
Sepa is iemand van wie je niet gewend bent dat hij de spotlights opzoekt en verhalen over zijn leven de buitenwereld in slingert, maar vandaag wel. Hij maakte veel mee en kreeg naar eigen zeggen door de jaren heen levenslessen. Inmiddels is zijn zoontje alweer dertien jaar en kon hij de tijd terugdraaien, dan had hij dingen anders gedaan. Maar Sepa timmert hard aan de weg, is al langer dan tien jaar in de game en is zich nu meer bewust van de voorbeeldfunctie die hij heeft. Hij weet dat kinderen naar mijn muziek luisteren en naar hem opkijken.
Tijdens het interview komen meerdere onderwerpen ter sprake, variërend van meer beladen onderwerpen tot aan muziek. Want op muzikaal gebied is Sepa bijzonder actief. Onlangs ontvingen we hem nog in de studio voor een sessie en daarin stelde hij opnieuw niet teleur. Sepa brengt rauwe rap en zijn typerende Amsterdamse accent onderscheidt hem van vele anderen. Kort geleden bracht Sepa alweer zijn zesde album naar buiten onder de naam 'Wat Ik Zie' en vergrootte daarmee zijn repertoire.
We benoemden het net al even; Sepa is zich steeds meer bewust van de voorbeeldfunctie die hij heeft naar kinderen. Kiezen voor de voorbeeldfunctie deed hij niet bewust, maar het leven als een rapper kan het met zich meebrengen. Kids luisteren naar de muziek en ook naar de teksten. Rap en geweld worden vaak in één adem genoemd, maar is dit wel terecht? Het is een van de onderwerpen die we bespreken met Sepa.
Inmiddels richt Sepa zich vooral op rap, maar vroeger kende hij een ander levensstijl. De Amsterdammer was vooral op straat te vinden en eenmaal daar vermaakte hij zich wel. Hij deed aan skaten en was regelmatig met een graffiti spuitbus te vinden. Ook wordt zijn naam geregeld in verband gebracht met de Crips en is hij onderdeel van de Aso Bro's, maar dat houdt dat nu allemaal precies in? Ook daar vertelt Sepa ons over. 
Dus bereid je voor op informatie die je nog niet eerder kreeg, want Sepa hoeft niet zo in de aandacht te staan. Speciaal voor 101Barz geeft hij ons een kijkje in zijn leven en verleden. Dus ben je altijd al een liefhebber van Sepa geweest of volg je de Nederlandse hiphop als sinds jaar en dag? Today is a good day. We brengen een stukje hiphop uit Amsterdam en uit het verleden. 14:00 uur, nog even geduld!
Delen: