101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

'Scarface: de Docu' incoming: waar kennen we hem van?

  •  
27-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Scarface 1

Van 'The Cypher' tot in de club

Vandaag is het de dag van de Scarface bij 101Barz. De rapper was lang heet binnen Nederland onder de hiphop liefhebbers, maar verdween plots uit beeld. Velen vroegen zich af waarom er geen muziek meer verscheen van de trendsettende artiest en vanmiddag komt daarop het antwoord in ‘Scarface: de Documentaire’ van 101Barz. Inmiddels is hij op de weg terug, tekende hij bij Wilde Westen Records en wil hij weer gaan genieten van het maken van muziek. Voor de jongere garde die Scarface wellicht niet kennen, kijken we terug op wat we al van hem hoorden.  
101Barz - The Cypher - 3
We trappen af met misschien wel de meest legendarische Barz die Scarface ooit spitte. Samen met Feis, Adje en Kleine Viezerik vormde hij de line-up voor ‘101Barz - The Cypher - 3’. Wat volgde was ruim zeven minuten aan streetshit van een viertal van de grootste rappers die hiphop-Nederland op dat moment kende.
Scarface – Ik Ben Geila
Ook de volgende track is er een die de stijl van Scarface tot in de puntjes typeert. De Amsterdammer breng rhyme na rhyme in de tune ‘Ik Ben Geila’, die alweer zes jaar geleden het licht zag en geschikt is voor zowel de straat als de club. Waar Scarface in de eerdergenoemde Cypher nog samenwerkte met enkele andere rappers, is hij op deze track solo te horen.
Hydroboyz – Purple Green FT. Scarface
De derde tune op deze lijst is er een met een hele andere vibe dan de twee die eerder genoemd werden. Samen met Hydroboyz verscheen Scarface onder de vleugels van Rotjoch United op de track ‘PurpleGreen’. Waar bij de vorige tracks een vurige toon heerste, beleef je dit nummer op een meer zweverige vibe. De line “Ik draai een dikke, dubbele tip shotgun”, zegt dan ook alles.
Scarface – Predator
De track ‘Predator’ is er een die een grote betekenis had moeten hebben in de échte opkomst van de rapper Scarface. Het nummer verscheen op de ‘Green Magic’-compilatie op Spotify, maar is gelijknamig aan het album dat de Amsterdammer van plan was uit te gaan brengen. De plaat kwam er uiteindelijk niet, maar het nummer waarop de vurige vibe terugkeert is niet verloren gegaan.
Scarface – De Leven
De laatste tune in deze lijst is er een afkomstig van ‘Straatremix 4’. De toenmalige leden van Green Gang rapten op producties van andere Nederlandse tracks en Scarface verzorgt hierop een nieuwe versie van Sef zijn hit ‘De Leven’. Bij Scarrie echter, overheerst vooral het woord ‘soms’. “Soms Scarface, soms Edel, soms skeer, soms eten”, opent hij de track dan ook. ‘Straatremix 4’ staat niet online op de streamingsdiensten, maar is op YouTube en het internet nog wel te vinden.
Het geduld voor de documentaire gaat bijna beloond worden, want vanmiddag om 16:00 uur zie je 'Scarface: de Documentaire' op onze kanalen!

Meer over:

scarface, #magazine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.