101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Sam zal voor altijd Sam zijn

  •  
10-08-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
789 keer bekeken
  •  
BOKOEARTWS
Bokoesam is misschien wel een van de meest diverse artiesten die Nederland rijk is… of is het Yoncé? Al sinds based tracks op het internet, tot clubbangers in de Nederlandse hitlijsten. Sam was erbij en deed altijd precies waar hij zelf zin in had. Morgen om 14.00 check je zijn nieuwe Zomersessie, maar voor nu duiken we even in de wondere wereld van Bokoesam. 
Ken je ‘Holland in da Hood’ nog? Een SBS6 programma waar een aantal rappers naar Los Angeles werden gestuurd. Dit programma was alles behalve representatief voor de Nederlandse rapgame, maar leverde wel hilarische televisie op. Terwijl MC Biggah en Angelyrical op de nationale TV aan het freestylen waren, dronk een jonge Bokoesam z’n Grolsch Kanon in Amsterdam Oost. ‘Gotta go, gotta flow’; met ‘MC Biggah’ bracht Bokoesam de based mindstate naar de Lage Landen.
Sam krijgt sinds het begin van z’n carrière vaak kritiek op z’n stijlkeuzes en lyrics, maar het lijkt hem nooit geboeid te hebben. Hij werkt samen met artiesten van alle kalibers en maakt geen compromissen. Wil je Bokoesam op je track? Dan krijg je precies dat. Zo ook op ‘Sinds Klein’ met DjagaDjaga, met een enge beat van Esko. ‘Nigga’s treden op in een cockring! Nigga, ik ga ham als een Moslim’. Mix deze lyrics met z’n iconische adlibs en een glimlach kan niet uit blijven.
In de aflevering van Ins & Outs van gisteren met 4SHOBANGERS wordt uitgebreid gesproken over #YOUNGBELEGEN. Een track die naar 4SHO’s zeggen een clubbanger en streetsweeper in één is. Bokoesam is ook te horen op deze classic en zelfs wanneer de track het doel heeft om jongeren aan te spreken, vindt hij het nodig om te praten over hoe hij hoofd wil tijdens het poepen.
Weet je hoe ongemakkelijk optreden bij DWDD is als je een rapper bent? Je moet een aai over de bol ontwijken van Matthijs van Nieuwkerk en niemand snapt wat je aan het doen bent omdat je geen instrument in je klauwen hebt. Bokoesam heeft daar de juiste oplossing voor. In een web-only freestyle zie je Bokoesam een gekke freestyle doen, terwijl niemand in het publiek door lijkt te hebben in welke wereld ze zijn beland.
Ze zijn beland in Bokoesam’s wereld en die wereld clashte ook al een aantal keer met Rotjoch’s wereld in de studio van 101Barz. De ene keer was hij mee met Lil Kleine, de andere keer nam hij heel Nindo mee. Hij was te zien tijdens de wilde sessie van TimmyGang een aantal jaar geleden en kwam meerdere keren helemaal alleen. De laatste keer dat hij bij ons in de studio was, nam hij zijn alterego Yoncé mee. Hoe kom je rappen met jezelf in de studio? Tja…

Eerder dit jaar dropt hij nog een dancehall-EP met $HIRAK en op Instagram geeft hij vaak korte previews van zijn aankomende materiaal. Morgen om 14.00  zijn we weer terug met een sessie van Sam. Hoe deze zal zijn? Het zal in ieder geval Sam zijn.

Meer over:

#magazine, #bokoesam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.