101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Sam J'taime schudt de slapers wakker

  •  
25-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
310 keer bekeken
  •  
Met drie eerdere bezoeken aan 101Barz heeft Sam J’taime de hattrick al compleet. Toch is hij nog een keer terug om de slapende mensen wakker te schudden. Er is geen snooze optie meer – het is nú tijd om Sam te beseffen. Ook in zijn nieuwe Wintersessie zijn z’n skills onmiskenbaar. Sam J’taime heeft ice running through his veins; hij lijkt moeiteloos te flowen op authentieke hip-hop beats. Grote speler, kleine moeite. Hoog niveau, lage temperatuur.

Op de middelbare school begint Sam met het schrijven van verses. Fuck die kikkers van het biologie praktijkexamen. Het enige wat Sam in die tijd wil ontleden en bestuderen zijn de teksten van zijn favoriete rappers Eminem en 50 Cent. Met zijn beste vriend JayBay droomt hij van de dag dat ze samen, net als hun idolen, de scene kunnen runnen. Rot trouwens ook maar op met je wiskundehuiswerk, want na school zijn de enige nummers waar Sam en Jay aan kunnen denken de nummers die ze opnemen in de studio. De hoop op een doorbraak leeft en de grind is real!
Die doorbraak komt er uiteindelijk in 2017, wanneer Sam meedoet aan de FunX-Talent wedstrijd. Onder het oog van hoofd-jurylid Adje, wint hij de competitie met zijn eigen unieke uitvoering van André Hazes’ iconische plaat ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’. Adje’s helpende hand rijkt verder dan de FunX-studio, want uiteindelijk hoor je hem op Sam’s eerste project ‘Niet van Paris’, wat hij uitbrengt onder het label Bonne Chance. De meeslepende EP krijgt nog een tweede deel, waarna de wegen scheiden tussen Sam en en het label.
De middelbare school-droom is intussen binnen handbereik. Sam J’taime wordt een steeds bekendere naam en iedereen weet natuurlijk wie JayBay is... Wat? Ken je JayBay niet?! Dat zou trouwens best kunnen, want JayBay staat inmiddels bekend als Josylvio. Toevallig wil het zo zijn dat Josylvio ondertussen een eigen label heeft en 3 keer raden wie er een free agent is! 1 + 1 = 2. Sam J’taime tekent bij Hella Cash en is nu hard bezig aan zijn allereerste album.

Om jullie alvast voor te bereiden op wat er komt, is Sam bij ons in de studio! Om 14.00 gaat het gebeuren. Sam J’taime op je beeldscherm. Genoeg geslapen, wakker worden!
Delen: