101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Rotterdam Airlines is klaar om te vliegen

  •  
21-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
“Ze riepen dat ik was gecrasht maar dat is vals alarm” Er is een hoop te doen geweest rondom Rotterdam Airlines in het afgelopen jaar, vooral de situatie tussen het label en Jack werd veelal besproken, maar met succesvolle releases van onder andere Young Ellens, Kevin en Jack, het tekenen van nieuwe artiesten en de afsluiting van het jaar: Gate 19, zijn ze klaar voor 2020.
Gate 19 is het derde compilatiealbum van Rotterdam Airlines en is na het overslaan van Gate 18 een heel ander album dan de eerdere Gate albums geworden. Dit keer wordt het gevormd door Dodo, Young Ellens, Blauwe Uil, Mesy, Jack, JayMoreLife, Flashy. Drew en Chip Charlez.
Een van de meest opvallende tracks van het album is Cypher 19, waar bijna het gehele label en Qlas & Blacka op te horen zijn.
De Cypher lijkt een soort traditie bij Rotterdam Airlines, zo was op Gate 16 al Cypher 16 te horen en lijkt het een verder ontwikkelde versie van de freestyle sessie video’s in de eerdere tijd van het label.
Vanaf 2012 verschenen er zo een 15 van dit soort freestyle sessies, en zagen we naast de toenmalige Rotterdam Airlines artiesten als Kevin, Jairzinho en Jason Futuristic ook andere (toen nog) opkomende rappers als Henkie T, Chivv, Bokoesam en Broederliefde, wat onder andere dit classic item opleverde.
Na meerdere freestyles en losse releases maakt Rotterdam Airlines in 2013 een grote stap door Sevn Alias te tekenen. Zijn ‘Ma3lish’ is de eerste track die het label op Spotify zet en dit is het moment dat ze opstijgen. De losse freestyles en tracks op het YouTube kanaal worden nu volledige releases, wat ervoor zorgt dat in 2016 het eerste compilatiealbum Gate 16 uitkomt.
Ter ere van Gate 16 kwam het gehele label langs voor een soort megasessie. Hierin zien we Kevin & Johnny Sellah bar for bar gaan, en krijgen we een primeur van tracks als ‘We Don’t Stop en ‘Gass’.
Vandaag gaat het dan weer gebeuren, met een bijna geheel nieuw team is Rotterdam Airlines langsgekomen om 2020 af te trappen met een ijskoude wintersessie . De sessie met Young Ellens, Mesy. Jairzinho, JayMoreLife, Flashy, Dodo en Drew verschijnt om 14:00 en check je hieronder!
Delen: