101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wie komen voorbij in de Holendrecht sessie?

  •  
05-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2109 keer bekeken
  •  
Holendrecht

De wijk in Zuid-Oost heeft een nieuwe lading artiesten klaarstaan

Dat er iedere vrijdag een nieuwe 101Barz sessie verschijnt is iedereen inmiddels wel gewend, maar deze week is het anders. Rotjoch en JoekAK groeiden beiden op in dezelfde wijk, Holendrecht. Iedere leefomgeving brengt zijn eigen cultuur met zich mee en die brengen zij jullie vandaag. Samen met acht andere rappers vult Joey deze vrijdagmiddag twintig minuten van je tijd met pure straatrap. Naast Joey zelf zijn zes van de artiesten al bekend van zijn eerdere werken, terwijl hij met Chievo3000 en Johndo twee mannen meenam die je nog niet eerder zag verschijnen. Hieronder vind je wat extra informatie over JoeyAK en de artiesten waarvan we al eerder hoorden.


De persoon en artiest JoeyAK behoeft weinig introductie. Joey begon met het actief schrijven van teksten toen hij vast zat. Eenmaal terug op vrije voeten was het voor de rapper tijd om zijn doorbraak-EP ‘Luitenant’ uit te brengen. De tape kent elf tracks waarop Joey op zeven van die nummers op een featuring te horen is. Hij blijft op zijn werk loyaal aan zijn homies uit de buurt, maar kreeg met Sevn Alias, D-Double en Boef ook enkele grote namen op zijn album. Inmiddels brengt Joey de ‘Hoofd Heet, Hart Koud’-trend tot leven en bracht hij recent de track ‘Boonk Gang’ uit.

De derde rapper die verschijnt voor de mic is jongeling Revv. Ook hij stond op ‘Luitenant’ van JoeyAK, namelijk op het nummer ‘Start’. Daarnaast is Revv de artiest die de eer had de eerste aflevering van de ‘Barz 4 Barz’-reeks te openen. Bijna een minuut lang spit Revv enkel en alleen Barz. Op het gebied van solowerk is het voor de artiest nog rustig in het jaar 2018. ‘Zone 6’ was de enige single die hij uitbracht.

Jaykoppig is de vierde rappende artiest tijdens de sessie en wordt door JoeyAK geregeld genoemd in zijn werk. Zo komt hij ook naar voren in de hit ‘Luitenant’: “Money die is koppig net Jaykoppig”. Verder is ook Jay een onderdeel van de ‘Holendrecht Anthem’ die bovenaan de lijst met tracks staat op de EP van JoeyAK.

Net als vele andere leden van de Holendrecht-familie is ook Drechter te zien in zowel de studiosessie van vanmiddag als de ‘Holendrecht Anthem’. Daarnaast is hij samen met JoeyAK en Jboy te horen op de nieuwe track ‘Boonk Gang’. 

Ook Bright is één van de zes artiesten die JoeyAK meenam op zijn ‘Holendrecht Anthem’. De raper komt als tweede op de track, meteen na Joey. Kijkend naar zijn solowerk is Bright ook vrij actief. In het jaar 2018 bracht hij drie singles uit onder de namen ‘Debuut’, ‘Wake Up’ en ‘Evenwicht’. Alleen op ‘Wake Up’ ging hij een samenwerking aan, namelijk met James 3allel.

Net als JoeyAK en De Drechter is Jboy onderdeel van de kort geleden uitgebrachte track ‘Boonk Gang’. Het nummer genereerde op YouTube ruim een ton views binnen een week, terwijl het aantal streams op Spotify de twee ton al passeerde. Qua eigen werk bracht Jboy gedurende het lopende jaar twee singles uit. ‘Geen Brain’ en ‘Traffic’ zijn de namen, waar hij beide solo op verscheen.

Last but not least 
hebben we nog Bigidagoe. De rapper heeft het vermogen om extra energie toe te voegen aan een track of sessie en dat geeft hem zijn eigen identiteit. Als onderdeel van de Holendrecht-familie heeft ook Bigidagoe zijn aandeel op de ‘Holendrecht Anthem’ van de EP ‘Luitenant’.
Bewaar nog heel even je geduld en check de studiosessie later vanmiddag om 16.00 uur!
Delen: