101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Rotjoch brengt artiesten samen op Appelsap

  •  
07-08-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Rotjoch Appelsap

‘Het is mijn show, dus ik kies wat ik leuk vind’

Morgen is het zover! Het vijftienjarig jubileum van Appelsap Festival in onze mooie hoofdstad. Het outdoor hiphopgeoriënteerde festival bracht in verleden jaren al grote namen naar hun podium zoals Kendrick Lamar, Travi$ Scott, French Montana, The Clipse en Waka Flocka Flame. Dit jaar staan er o.a. headliners als Mobb Deep en Rich Homie Quan, en zo houdt Appelsap hun naam hoog.

Voorgaande jaren vond het festival plaats in Oosterpark, maar daar waren al vaak problemen met de omwonenden. Dit jaar is Appelsap verhuisd naar Flevopark, maar daar deden zich alweer problemen voor. Ze kregen eind juli groen licht van stadsdeel Oost om het festival in het Flevopark te vieren, maar de vereniging ‘Vrienden van het Flevopark’ vocht de vergunningsverlening aan. Afgelopen week vond deze rechtszaak plaats en de uitspraak was gunstig voor Appelsap. Het gaat gewoon door. 

101Barz en Appelsap werkten de afgelopen jaren samen met elkaar en dat leverde mooi materiaal op. 101Barz maakte ter ere van Appelsap vanaf 2012 cyphers en videoclipz. Op het festival was er ook een 101Barz-podium waar Rotjoch de host was. Hij bracht elk jaar de tofste acts van Nederland op Appelsap. Nederlands’ grootste hiphopdj’s en bekendste rappers vulden gedurende het hele festival Rotjoch’s podium. Dit jaar is het anders, want er is geen 101Barz-podium meer. Dit betekent niet dat je niet meer kan genieten van je favoriete Nederlandse acts, want Rotjoch brengt ze mee naar Rotjoch United.
“Het heeft vooral te maken met de verhuizing van Appelsap,” zegt Rotjoch over het ontbreken van een 101Barz-podium. “Het is allemaal wat duurder geworden om podia te bouwen, maar dat is niet het enige. Appelsap wilde een keer andere dingen proberen en vindt de samenwerking met 101Barz belangrijk voor het festival. Daarom krijg ik een blok op de mainstage.” Inmiddels is het de vierde editie dat 101Barz samen werkt met Appelsap. Voor Rotjoch was het een no-brainer om toentertijd met Appelsap samen te gaan werken. “In New York heb je Summerjam. Appelsap is dat voor Amsterdam, eigenlijk voor heel Nederland. Wij van 101Barz vonden Appelsap goed bij ons merk passen en vice versa.”

Rotjoch United zal om 15.15 beginnen op het hoofdpodium. Een uur lang kun je genieten van de artiesten die Rotjoch om zich heen heeft verzameld. “Innecent, Wilde Westen, MocroManiac, Lil Saint, Sevn Alias, Sepa, Kalibwoy, Mr.1095 en DJ Drivah geven allemaal korte showcases. Dit zijn allemaal independent artiesten en ik vind ze persoonlijk dope. Het is mijn show, dus ik kies wat ik leuk vind en wat ik denk wat mensen willen zien. Al vanaf het begin van mijn bekendheid breng ik mensen bij elkaar en geef ik artiesten opportunities. Rotjoch United is hetzelfde. Ik geef de artiesten die komen de kans om hun shit te tonen. Deze artiesten krijgen normaal gesproken niet de kans. Ik heb altijd hart voor de underdog, omdat ik mezelf ook altijd zie als de underdog. Artiesten die getekend zijn bij grote labels worden snel meegenomen in een groter orgaan en worden op grotere festivals geplaatst. Independent artiesten hebben dat minder. Je ziet ze nooit in dit soort situaties. Ik kan me geen festival van dit formaat voorstellen waar een Sevn Alias, Sepa of Lil Saint staan. Ik wil gewoon wat nieuws geven. Het is gewoon fris.” Net als Appelsap. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.