101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Riffi doet het op zijn eigen manier

  •  
08-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
Riffi

Hij behaalde zijn succes zonder grote labels of media-aandacht

De Wintersessies van 2019 zijn begonnen en er zullen de komende maanden weer een hoop artiesten voorbij komen op je beeldscherm. Vanmiddag droppen we de nieuwe sessie van Riffi. Hij bracht eind vorig jaar zijn album 'Andere Planeet' uit onder Ismo Music en deze plaat telt veertien tracks met alleen z'n labelbaas op de featuring. Zonder een groot label of mainstream media aandacht weet Riffi miljoenen streams binnen te halen en hij is pas net begonnen.
In 2016 kondigde Ismo aan dat hij een nieuwe artiest bij z'n label had gevoegd, genaamd Riffi. ' Opletten ' was zijn eerste release onder Ismo Music. Met Harun B op de productie bracht hij ruim 2 minuten aan bars en dit kenmerkte de start van Riffi's carrière. Een nog redelijk onbekende Riffi bracht vrijwel direct zijn EP 'Anders' uit in 2017. Hier stonden geen featurings op, maar toch wist de gehele plaat meer dan 10.000.000 streams te behalen met 'Le Bled' als absolute uitschieter. Zijn eerste plaat wist direct de hitlijsten te behalen met een zevende plaats in de album charts.
Zijn eerste wapenfeit was een succes en Riffi begon met het werken aan een vervolg op 'Anders'. Wat volgde was de EP 'Ademnoot', een woordspeling op het woord  ademnood . Het grootste verschil tussen 'Ademnoot' en zijn voorloper is, dat Riffi deze keer wel andere artiesten op zijn EP heeft uitgenodigd. Lijpe, D-Double en Riffi's labelbaas Ismo zijn alledrie te horen op het sophomore  project van de rapper uit Dronten. Deze plaat wist de vijfde plek te bemachtigen in de Album Top 100 en bleef maar liefst 17 weken in deze hitlijsten staan.
Riffi stond in 2018 niet stil en bracht naast de EP 'Ademnoot' ook zijn debuutalbum 'Andere Planeet' uit aan het eind van het jaar. In november van 2018 zag zijn album 'Andere Planeet' het licht. De artwork van dit album had dezelfde 'cartoon'-stijl als zijn voorloper en zoals we van Riffi gewend zijn, telde ook deze plaat nauwelijks gastbijdrages. Alleen Ismo is te horen op een van de veertien tracks op het album.
Riffi doet het op zijn eigen manier. Zonder de gebruikelijke featurings en grote partijen weet hij, samen met Ismo, een aantal succesvolle projecten uit de grond te slaan. 'Anders', 'Ademnoot' en 'Andere Planeet' werden goed ontvangen en Riffi lijkt in 2019 ook nog niet te stoppen. Wat er dit jaar van hem uitkomt, is nog een verrassing, maar houdt hem in de gaten.
Wat we wel weten, is dat er vanmiddag om 16.00 weer een nieuwe sessie uitkomt van Riffi. Stay tuned!

Meer over:

#magazine, riffi
Delen: