101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Rich Kalashh gaat door waar hij gebleven was

  •  
02-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
865 keer bekeken
  •  
RICH ART WS
Na de throwback sessie van Zwarte Schapen is het alweer tijd om je te focussen op nieuwe muziek. Morgen brengen we Rich Kalashh namelijk op je beeldscherm, ook wel bekend als Rich. De rapper spit in het Papiaments, maar sinds kort ook in het Nederlands. 
In het Papiaments kan hij naar eigen zeggen zijn boodschap beter overbrengen in muziek. De rapper vertelde in het verleden al hoe Curacao hem meer vormde als persoon dan Nederland.  Hij maakte er dingen mee die hij in Nederland nooit meegemaakt zou kunnen hebben. Hij voetbalde er, ging er naar school, maar de straat trok hem meer. Hij accepteerde het en het maakte hem als mens. Uiteindelijk bleek het een basis voor een muziekcarrière.
Rich Kalashh is in Nederland vooral te vinden in Rotterdam en Den Haag, waar zijn familie woont. Voorheen woonde hij op Curacao, maar sinds zijn terugkeer naar Nederland is zijn muziek echt losgekomen. Sinds de laatste keer dat hij naar 101Barz kwam, in december 2017, maakte hij dan ook veel muziek. Zijn meeste populaire solotrack maakte hij in 2018: ‘Ku Mi Dios’. Het is opnieuw vooral in het Papiaments, gemixt met Nederlands en Engels.
Hij werkte echter ook samen met andere rappers. Zo sprong KM op de track ‘Babylon’ en de streams daarvan vlogen de lucht in. De track is voor de verandering Nederlands, wat je in een groot deel van de sessie van morgen ook terug gaat horen. Inmiddels staat de teller van de pokoe op een kleine vijf miljoen streams op Spotify. Ook werkte hij samen met Sepa, op diens album ‘Separaat’. Op de track ‘Wami Bai’ werken de twee samen, waarbij Rich Kalashh weer vooral in het Papiaments te horen is.
Ook vandaag de dag maakt de rapper nog volop muziek. Hij zat niet stil en bracht in het jaar 2020 nog drie pokoes uit. Het begon met ‘Confia’, gevolgd door ‘Routines’ en ‘Maradona’ is zijn laatste werk. Check zijn laatste muziek om alvast in de vibe te komen voor een nieuwe sessie, want morgen om 14:00 uur wacht er nieuwe muziek voor jullie!
Delen: