101Barz

#TBT - Rex-N-Undercover

  •    •  
01-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  

De #TBT van deze week was een ware Bijlmer-battle tussen Pariaz en Rex-n-Undercover. Het was erg spannend, maar jullie hebben uiteindelijk besloten dat de mannen van Rex-n-Undercover er met de ‘W’ vandoor zijn gegaan. Hun sessie uit 2010 is uit onze archieven gehaald en vanaf nu weer te vinden op je beeldscherm! 

Dat we het hier hebben over 2 OG’s in de hip-hop game is wel duidelijk. Zowel Rex als Undercover waren al te horen in de jaren 90’. Voordat Rex-n-Undercover besloten hun krachten te bundelen opereerden beiden artiesten in andere groepen.

Rex timmerde hard aan de weg met de Engelstalige groep Amon (samen met Phantom en Crookid) en Undercover deed dit met een andere groep onder de naam S.O.M. (State Of Mind). Uiteindelijk gebeurt het onvermijdelijke en komen de twee jeugdvrienden samen onder de naam Rex-N-Undercover.

In 2008 kwam Rex en Undercover samen en besloten ze om te gaan werken aan album. Dit album zou later Zoek Dekking gaan heten. Het zou nog even gaan duren voordat het album uiteindelijk zou komen, maar in de tussentijd zaten ze alles behalve stil. Zo zijn te vinden op verschillende ft’s waaronder een track van Whitedogg genaamd Possecut.

Met verschillende single’s en ft’s trekken ze ook de aandacht van clipmaker Teemong die besluit een video voor de 2 op te nemen. Uit deze samenwerking komt de clip voor Moer voort die ook terug te vinden is op hun uiteindelijke album dat een aantal jaar later uit zou komen.

Tijdens de start van het nieuwe decennia zijn ze samen te vinden op de New Skool MC’s Tour die werd gehost door Rotjoch met labelgenoten van SamenSterkRecords, D.Lipps, Dret & Krulle, Brakko en M.O. Daarnaast komen ze dat jaar ook nog langs bij ons in de studio voor een sessie die vanaf vandaag weer te vinden is op ons YouTube kanaal.

In 2012, 4 jaar na het besluit om een gezamenlijke plaat te maken, is het dan eindelijk zover! De release van hun album Zoek Dekking is nabij. Op de eerste vrijdag de 13de van dat jaar releasen Rex-n-Undercover hun album. Still Smiling Entertainment en Black entertainment presenteren een 9 track tellend album met nummers als Gewoon Chill en Vrienden. Op de laatst benoemde track hoor je op de intro een hommage aan de legende Ander Hazes. 

Salueer, Rex-n-Undercover doen het weer! Check de sessie nu op YouTube!

Delen: