101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Release Gemist - Week 36

  •  
10-09-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Release Gemist - Week 36

Mario Cash dropt zijn album; Frenna en Lil Kleine werken samen

Tijdens week 36 is er weer voldoende muziek uitgebracht in hiphop-Nederland. De kans is klein dat jij alles meekreeg van wat er verscheen en dus helpt 101Barz je een handje. Albums, EP's én losse tracks werden de voorbije week weer gedropt en onderstaand vind je alles terug.
Albums/EP’s
Mario Cash – Exclusive
Na zijn EP ‘Bengladesh’ dropte Mario Cash de voorbije week zijn album ‘Exclusive’. Onder anderen artiesten als Josylvio, Jonna Fraser, JoeyAK en Chivv hadden hun aandeel op de nieuwe plaat.

Architrackz – drie nieuwe tracks bij album 'Dashawn'
Onlangs bracht Architrackz zijn nieuwe album ‘Dashawn’ uit. De plaat is vernoemd naar zijn zoontje en kende oorspronkelijk tien tracks. De afgelopen week voegde hij er nog eens drie tracks aan toe in samenwerking met Josylvio, Joek AK, Broertje en RBDjan.
Delic – Kidnap At The Noodle Shop (Album)
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar producer Delic is nu dan echt gekomen met zijn soloalbum. Het voormalig lid van Opgezwolle heeft zijn nieuwe werk uitgebracht onder de naam ‘Kidnap At The Noodle Shop’. Het album gaat gepaard met kunst, waar elk nummer samengaat met een hoofdstuk uit een boek.
$KEER & BOO$ - De Polo Op Mijn Body Zit Vol Met Bloed Van Stervelingen Terwijl Ik 8.6 Drink, Vol 2.
Eerder kwam $KEER & BOO$ al met de EP ‘De Lacoste Op M’n Body Zit Vol Met Verf Van Kankertoys Die Waren Waar Ze Niet Moesten Komen Vol. 1’. Met een nieuwe plaat onder de naam ‘De Polo Op Mijn Body Zit Vol Met Bloed Van Stervelingen Terwijl Ik 8.6 Drink, Vol. 2’ laat hij het daar niet bij zitten.
Rick Versace – Roadman (EP)
Rick Versace verraste de afgelopen week door een nieuwe EP te droppen. De EP op zich was de verrassing niet, maar hij koos voor een dancehall plaat.
Sophia Ayana – Ayana (EP)
Eerder bracht Sophia Ayana al vier singles uit onder de namen ‘Obsession’, ‘Heartbreak Hotel’ en ‘Mirror’ en ‘Chains Off’ en die tracks vormen nu de basis van haar debuut-EP. De plaat komt onder de naam ‘Ayana’.
Saïda – Fantasie (EP)
Ook Saïda kwam de afgelopen week met haar debuut-EP. Onder de naam ‘Fantasie’ werden er zeven tracks de wereld in gebracht.
Kid Tha 6 – Different Place (EP)
Nog een debuut-EP kwam deze week van Kid Tha 6. Onder de naam ‘Different Place’ werkte hij samen met onder anderen Bokoesam en Jiri11.  
Jabron – Potion (EP) 6 nummers
Maandag bracht Jabron zijn nieuwe EP genaamd ‘Potion’ uit. De lijst kent zes nummers.
Le Seton – Dr. Grey (EP)
Eerder bracht Le Seton al de single 'Dr. Grey' uit als onderdeel van zijn EP, maar nu verscheen zijn hele werk. De plaat luistert naar de naam 'Niet Verzonden'.
Losse tracks  
Frenna FT. Lil Kleine – Verleden tijd
Frenna bracht in samenwerking met Lil Kleine een klassieker in een nieuw jasje uit. Ronnie Flex liet het eerder al zien met de track ‘Omarm Me’ samen met BLØF en nu is het de beurt aan ‘Verleden Tijd’ van Abel. De originele track stamt uit 2000.
Ares – Rollercoaster Tycoon
Op 14 september komt Ares met zijn nieuwe werk onder de naam ‘Alice’, maar recent dropte hij al de eerste single ervan. ‘Rollercoaster Tycoon’ is de naam van de track.
NAVI – On Me (Prod. Ritchy E)
Eerder werkte NAVI al samen met Richy E en dat herhaalt hij nu/ Na ‘Hotboyz’ brengt hij nu de track ‘On Me’ uit.
Yung Nnelg – Diamonds & Pearls
Onlangs was Yung Nnelg te horen op de tape van het collectief Smib, maar nu komt hij weer met een eigen track. Onder de naam ‘Diamonds & Pearls’ is hij te horen.
Innecent – Balenciaga
Eerder in 2018 kwam Innecent met zijn EP ‘INNE’ en deze week bracht hij zijn eerste muziek sinds die release. De track is gekomen onder de naam ‘Balenciaga’.
FINESSELANDE – YKNWTFGO V2 compilatie
Finesselande bracht eerder al YKNWTFGO V1 uit en geeft er nu een vervolg aan met volume 2. De compilatie bestaat uit drie nummers, geproduceerd door Tarik Zeni, Styn en Dencho.
Chino – This Side FT. Arsenaal
Een naam die nog relatief nieuw in de game is, is die van Chino. De artiest werkte recent samen met Arsenaal om samen te komen tot de nieuwe track ‘This Side’.
Kwambonsu – Wine FT. Frsh
Deze week kwam de track ‘Wine’ van Kwambonsu naar buiten. Hij werkte daarbij samen met Frsh van De Fellas .
Amartey – Labadi Beach FT. One Side & Berano
Ook Amartey is bezig met een nieuwe EP en die komt eraan onder de naam ‘More Energy’. In aanloop naar zijn plaat besloot hij alvast een nieuwe single uit te brengen onder de naam ‘Lababi Beach’.
Gucci Ghost – Oeh Ah FT. Maximilli
Er komt een nieuwe EP aan van Gucci Ghost onder de naam ‘Aan Tafel’ en tegelijk met de single ‘Oeh Ah’ maakte hij bekend dat dat werk uitkomt op 27 september.
Rooks – Taxi
Rapper Rooks bracht nog weinig tracks uit, maar is recent gekomen met zijn vierde track. Na ‘Kaspa’, ‘Cardi’ en ‘Vicky’ verschijnt nu ‘Taxi’.

Meer over:

#release, #magazine
Delen: