101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Ray Fuego past niet in hokjes

  •  
18-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Bij SMIB zitten ze niet stil! Ze organiseren feesten, brengen meerdere artiesten uit en hebben zelfs een eigen kledinglijn. Ray Fuego is een van de eerste artiesten die we leerden kennen van het collectief sinds de tijden van ‘Bummy Boys’. De extraverte Ray is een kunstenaar pur sang en laat zich niet vangen door de bestaande hokjes. Rebelse, onorthodoxe muziek die je laten moshen of nadenken. Ray Fuego doet het allemaal.

‘Zwart’ is Ray Fuego’s solo-debuut en deze release bleef niet onopgemerkt. Op deze plaat neem je een kijkje in Ray z’n gedachtengoed en word je zijn leven ingezogen. De nodige kritische noten op de maatschappij worden afgewisseld met Ray’s innerlijke strijd binnen deze maatschappij. Niet zo gek dat 3voor12 in 2018 deze plaat de award ‘Album van het Jaar’ gaf.
‘Hou geen rekening meer met wit, waar zijn m’n broeders in dit’
Hetzelfde jaar dropte hij ook nog een tweede project. ‘FUE’ is heel anders dan ‘Zwart’ en hangt meer tegen de traditionele rapthema’s aan. Iets oppervlakkiger misschien; maar nog steeds helemaal Ray Fuego.  

‘Doe elke week een show en get paid’

Ray is niet alleen als rapper op het podium te zien. Hij is namelijk ook de frontman van de punkband Ploegendienst. Ook in deze rol neemt Ray Fuego geen blad voor de mond en krijg je zijn ongezouten mening over whatever the fuck.

‘K*kertouries, loop mij niet voor de voeten!’

In het einde van 2019 konden we nog even genieten van Ray Fuego z’n muziek. Hij bracht de maxisingle ‘PPP’ uit met drie pokoes met een P. Nu is het 2020 en maakt Ray zich klaar voor een nieuw jaar. Wat heeft hij dit jaar voor ons in petto? In ieder geval een ijskoude wintersessie om 14.00.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.