101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Raw Roets; al jaren in de game

  •  
09-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
RAW ROETS ART WS
Met de throwback sessie van ROTTZ nog vers in het geheugen, is het alweer tijd om te kijken naar wat komen gaat. Muziek stopt nooit en zeker niet bij 101Barz. Morgen is het alweer vrijdag en zoals je weet kun je dan nieuwe muziek van ons verwachten. Raw Roets maakt namelijk zijn opwachting in de studio.
De rapper is geboren en getogen in Rotterdam. Zijn liefde voor muziek ontstond er ook, aanvankelijk van achter de piano. Na een verhuizing naar Prinsenland ruilde hij de piano langzaam maar zeker in voor de mic en dat pakte goed uit. Raw Roets was vastbesloten om Rotterdam en de rest van de rapgame te laten zien wat hij kon.
Hij begon zijn muziekcarrière dan ook écht in 2014, toen hij zijn eerste track dropte. ‘Voor even’ verscheen op Spotift en dat was slechts het begin van wat komen ging. Hij begon in 2015 naam te maken en zo verscheen hij onder andere in een aflevering van ‘The Pickup Sessie’. Hij sloot zich aan bij mede-Rotterdammers Winne en Feis en samen dropten zij een sessie met een rustige vibe.
Naarmate de jaren vorderden, bleef Raw Roets doorgaan met het maken van muziek. Het duurde echter tot 2018 voordat we voor het eerst van een album mochten genieten. De plaat - genaamd 'GOWTU' - telde dertien tracks, waarvan ‘Comes and Goes’ met een behoorlijke afstand de meeste gestreamde is. De vibe is rustig, nonchalant, zoals we van hem kennen.
Het tweede album liet vervolgens niet net zo lang op zich wachten als de eerste. 2019 sloeg Raw Roets over, maar in 2020 lag de volgende klaar. Ditmaal noemde hij het ‘Dromen In Kleur’ , waarop alleen Kevin en Winne een aandeel mochten hebben. Toch krijgt hij het voor elkaar om een solotrack de meest gestreamde van het album te maken. ‘Nirvana Flows’ staat op bijna 250.000 streams.
Ook bij 101Barz maakte hij door de jaren heen zijn opwachting, twee keer om precies te zijn. Vijf jaar geleden, in 2015, maakte hij zijn debuut in de studio van Rotjoch, om het anderhalf jaar daarna nog eens dunnetjes over te doen. Hij maakt indruk in de studio met zijn lyrics en beheerste manier van muziek maken. Morgen is het weer tijd voor een paar harde bars van zijn kant, dus stay tuned!
Delen: