101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Qlas & Blacka nemen over

  •  
04-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
QLAS BLACKA ART WSkopie
Na de throwback sessie van R.Kay is het nu alweer tijd om je voor te bereiden op een gloednieuwe studiosessie. We maken een uitstapje naar Rotterdam, waar twee rappers samenwerken op een in Nederland opgebloeide wave. We hebben het over drill en dan weet je over wie we het hebben; Qlas & Blacka!
De twee young boys komen uit IJsselmonde, een stadsdeel van Rotterdam. Het afgelopen jaar ontwikkelden de twee zich van beginnende rappers tot nummer één-artiesten. Met ‘Project 24 (Volume 1)’ stormden zij de Album Top 100 binnen. En niet zomaar, ze kwamen binnen een week op de eerste plek terecht. De track ‘Shooter’ is daarbij de blikvanger. Ze nemen over en vormen het gezicht van een voor Nederland relatief nieuw geluid.
Toch valt de stijl van Qlas & Blacka niet alleen maar onder drillrap te scharen. Het heeft er veel componenten van, maar het duo brengt er bij vlagen ook melodieuze hooks en flows in in. Het zorgt voor een stijl waardoor veel artiesten samen willen werken en dat gebeurde dan ook al snel. Zo staan ze samen met namen als Hef, Josylvio en D-Double ook op ‘Mocro Maffia II’, het gelijknamige album bij de succesvolle tv-serie. Zelf staan ze op één van de elf tracks, waarbij ze bij worden gestaan door D-Double: ‘Murderers’.
Verschenen de rappers, ondanks hun succes, dan nog niet eerder bij 101Barz? Jawel. Ruim een halfjaar geleden kwam Vic9 naar de studio voor een sessie, maar dat besloot hij niet alleen te doen. Hij nam jong talent mee en Qlas & Blacka waren er daar twee van. Ditmaal geen melodieuze hoogstandjes, maar gewoon straatrap. Morgen is het tijd voor nieuw vuur van de twee. Be ready, om 14:00 uur!
Delen: