101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Producer dropt EP om behandeling te bekostigen

  •  
14-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Teike

"Muziek is de wandelstok voor mijn ziel"

De 28-jarige producer Teike van Baden heeft, net als Pete Philly, de ziekte van Lyme. Door de ziekte heeft Teike evenwichtsproblemen en loopt hij permanent met een wandelstok. In Nederland is Teike helaas uitbehandeld en daarom wil hij in aanmerking komen voor een behandeling buiten onze landgrenzen. Om die behandeling te bekostigen maakte Teike de instrumentale EP "Fonkende liefde". 
Rond 2010 begonnen de eerste gezondheidsproblemen op te spelen. De huisarts en neuroloog konden geen diagnose stellen. Pas na een second-opinion werd duidelijk dat Teike twee bacteriën had opgelopen: Lyme en Bartonella. Sindsdien is Teike in behandeling. Omdat er nog niet veel bekend is over chronische-lyme wordt de langdurige antibiotica behandeling niet vergoed door verzekeraars. Teike heeft zijn geluidsapparatuur verkocht een een erfenis uitgegeven aan onderzoekskosten. Inmiddels zijn de schulden hoog opgelopen. Als Teike deze behandeling niet kan afmaken zullen Lyme & Bartonella hem verder aantasten.  
Teike is ooit begonnen als geluidstechnicus en werkte in meerdere opnamestudio's. Als producer heeft hij o.a. gewerkt met Shabaam Sahdeeq die vroeger heeft samengewerkt met Eminem, Pharaoh Monch en Busta Rhymes. De samenwerking tussen Teike en Shabaam Sahdeeq is uiteindelijk op het album "Keepers Of The Lost Art" belandt. In The Source, een Amerikaans tijdschrift, werd de tune lovend bekritiseerd. Check "City Of Fame" hieronder. 
In Nederland produceerde Teike samen met Bazzabeats de track "Keep It A 100" van ZaCairo.  
Na het werk in de studio samplede Teike oude synthesizers die eigendom waren van de studio waar hij werkte en samen met anderen werkte hij aan eigen muziek door drums, samples, loops en eigen melodieën en de oude synths te combineren. De sound laat zich omschrijven als 'funky' en 'WestCoast'. Fonkende Liefde is een ode aan de Minimoog en de Prophet 5. Dat zijn twee synthesizers die een geluid maken waar Teike verliefd op werd. Zoals Teike zelf zegt "Muziek is de wandelstok voor mijn ziel".
Deze EP is voorlopig zijn laatste muzikale werk. Hopelijk kunnen wij in de toekomst nieuwe beats van een gezondere Teike tegemoet zien. Teike hoopt in ieder geval ooit nog samen te werken met Pete Philly. Misschien kunnen zij op een muzikale manier het verhaal van hun ziekte te vertellen. 
De EP is verkrijgbaar via Itunes. Check 'm op Spotify of schaf hem aan op iTunes . Ook kun je Teike's blog hier  checken. Daar kun je eventueel ook een donatie overmaken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.