101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Artikel: Philly neemt het heft in handen

  •  
25-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
290 keer bekeken
  •  
PHILLY ART WS 2
De week is pas net begonnen, maar morgen kun je alweer een nieuwe studiosessie van ons verwachten. In deze coronatijden is hiphop een van de dingen die je overeind houdt, dus wij blijven leveren. Morgen is het tijd voor iemand die nog niet al te lang in de game is, maar wel al veel van zich liet horen. We hebben een 1OAK-member binnen: Philly!
1OAK is het label van Sevn Alias, een grote naam in de rapgame. Sevn verliet Rotterdam Airlines om op zijn eigen benen te staan en richtte 1OAK op. Aanvankelijk dropte hij vooral zelf tracks op het kanaal van het label, maar al snel tekende hij ook andere rappers. De eerste was hij niet, maar al snel kwam Philly – samen met namen als Lucass, Bokke8 en Mensa - in beeld.
De eerste track die hij uitbracht onder het label, inmiddels vijf maanden geleden, heet ‘Geen Smoke’. Elke member van 1OAK heeft zijn eigen sound, zo ook bij hem. Wel vallen ze als geheel op door de moves die ze hebben in de videoclips. Philly laat dit ook al direct zien in de videoclip van zijn eerste tune. Over streams heeft hij niet te klagen bij zijn debuutsingle, want op Spotify tikte hij er inmiddels de miljoen al mee aan.
In 2019 verscheen Philly ook op het gezamenlijke album van 1OAK, genaamd ‘OAKLAND’. Zijn aandeel bleef hier echter nog gering, want alleen op de track ‘1OAK Party’ komt hij voor. In 2020 begon hij écht aan de weg te timmeren. Inmiddels bracht hij zijn eigen EP uit onder de naam ‘Overname’ en die titel maakt duidelijk wat hij van plan is. Overigens stonden alleen Sevn en Jack op de plaat als featuring.
Ondanks het feit dat hij dus pas kort in de game is, is Philly al behoorlijk bekend met 101Barz. Een solosessie kreeg hij nog niet eerder, maar morgen is het alweer de vierde keer dat hij in samenwerking met Barz een item dropt. Eerder zagen we hem al in de 1OAK-special van Barz 4 Barz, tijdens de 1OAK-sessie en als gast bij de sessie van Bokke8. Nu is het tijd voor hem om zelf het heft in handen te nemen, morgen om 14:00 uur!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.