101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Artikel: Opium Lotus brengt volwassen geluid

  •  
15-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
595 keer bekeken
  •  
De werkweek is voor de meeste mensen weer bijna ten einde en dus is het tijd voor weekend. Zoals je van ons gewend bent, sturen we je met een keiharde nieuwe sessie het weekend in. Vandaag is het de beurt aan iemand die al lang meeloopt in de game, maar bij 101Barz hoorden we al even niets meer van hem. He’s back: Opium Lotus.
De rapper is afkomstig uit Rotterdam-West en is al lang bezig met het maken van muziek. Opium Lotus komt echter vooral uit de tijd waarin de streamingsdiensten nog maar amper bestonden en dus is er op Spotify niet bijzonder veel van hem te vinden. Wel is hij sinds 2020 erg actief. Hij bracht al meerdere singles, albums en EP’s uit, dus hij gaat er weer vol voor. Zijn grootste release was het album ‘Bid Voor Ze’.
Inmiddels is hij de dertig gepasseerd en kijkt hij als een ervaren artiest neer op de rapgame. De Rotterdammer heeft het altijd op zijn eigen manier gedaan, zo benadrukt hij ook. ‘Mijn teksten gaan over mijn eigen leven. Ik ben geen duimzuiger zoals de meeste rappers in Rotterdam die doen alsof ze de dikste auto’s hebben, de mooiste vrouwen en het meeste geld’, zo sprak hij op 26-jarige leeftijd in een interview.
Als ervaren man in de scene komt Opium Lotus ook veel met de nieuwe generatie in aanraking. Zo vertelt Kevin in een interview met Ballinnn dat hij Vic9 kent doordat hij met Opium Lotus omging, allen rappers based in Rotterdam. Op het succesvolle album van één van die rappers, Kevin, was hij in 2016 terug te vinden. Hij had een aandeel op 'Kleine Versnelling' op de track ‘Future Bright’.
Ook binnen de muren van 101Barz is Opium Lotus een naam die al langer bekend is. Hij kwam al eerder langs in de studio en ook nam hij in samenwerking met Barz onder andere een clip en acapella – geplaatst op zijn eigen kanaal – op. De rapper wil een echte boodschap overbrengen, zonder fabels. Vandaag is hij terug in de studio van 101Barz en spit hij nieuw vuur. Check het om 14:00 uur!
Delen: