101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Oktoberdingems: Mula B, Barz en Bowser

  •  
01-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Oktoberdingems

De hele maand in een notendop

Het is alweer november en een nieuwe maand betekent ook automatisch een nieuwe maand om op terug te blikken. Oktober was niet per se een maand waarin veel gebeurde, maar toch waren er een aantal monumentale gebeurtenissen. Zelfs een kleine dab van de Koning was legendarisch, omdat het waarschijnlijk de allereerste Royal dab in de geschiedenis van de mensheid is. Los daarvan waren er nog drie andere dingen die we nooit meer mogen vergeten.
Het grote succesverhaal afgelopen maand kwam van Jonna Fraser. Na Lil Kleine en Broederliefde wist ook hij om binnen te komen op 1 in de Album Top 100. Saillant detail is dat er één man meer te maken lijkt te hebben met dit succes dan we allemaal dachten. Toen Broederliefde vorige maand het record verbrak van het album met de langste nummer 1 notering, moest het eerst afrekenen met Frans Bauer. En drie keer raden wie Jonna Fraser van de eerste plek moest afstoten om op 1 binnen te komen? Juist, Fransie mawfakkin’ Bauer. Het lijkt erop dat wanneer je op het punt staat om de rapgame uit te spelen, je eerst de eindbaas Frans Bowser moet verslaan.
Vanwege het aanstaande tienjarige jubileum van 101Barz deed Rotjoch een mediarondje en zo belandde hij aan tafel bij De Wereld Draait Door. Waar de Barzredactie vaak pas benaderd wordt wanneer er stront aan de knikker is in hiphopland, werd het platform dit keer zelf in het zonnetje gezet. Het gevolg waren twee dingen die nog niet eerder waren vertoond op de nationale televisie tijdens primetime. Ten eerste was er een heuse cypher op een doodgewone woensdag tussen 19:00 en 20:00 op de buis. Ten tweede waren er zo veel rappers in de DWDD-studio dat het onmogelijk was voor Matthijs om ze allemaal een aai over de bol te geven. What a time to be alive.
De laatste monumentale gebeurtenis van oktober is de Vakantie-remix van Mula B. Waar Lil Kleine misschien wel de meest patserige video van het jaar gedropt heeft voor zijn single, heeft Mula B waarschijnlijk de goedkoopste clip ever geschoten voor de remix. Het strand van Ibiza werd ingewisseld voor het parkeerterrein van een McDonald’s, Kees de Koning voor Kingsize en kaviaar voor euroknallers. Lil Klinna bosste 20 kop op één dag terwijl ik me afvraag of de Wilde Westerlingen de burgers hebben kunnen declareren. En waarom zou je gekke camera’s en drones gebruiken als je ook gewoon kunt filmen met een iPhone? De video is - misschien wel juist door het ontbreken van budget - onbetaalbaar geworden. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.