101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Ocho & Ibs blijven nonchalant

  •  
22-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
380 keer bekeken
  •  
OI ART WS
Nu je weer op de hoogte bent van de releases van de afgelopen week, is het tijd om vooruit te blikken op nieuwe muziek. Zoals je inmiddels van ons gewend bent, droppen wij ook deze dinsdag weer een nieuwe sessie. En niet zomaar een. We reizen af naar Amsterdam, naar de Bijlmer, want daar komen Ocho & Ibs vandaan.
In hun begintijd als artiesten gingen de twee samen naar de studio, om vervolgens met de laatste nachtbus de weg terug naar huis te nemen. Naar dat proces vernoemde het duo hun EP in 2018. De plaat verscheen onder de naam ‘Laatste Bus: Pussy Is Poëzie’. Het was een tijd waarin Ocho & Ibs veel bezig waren met muziek, maar ook met vrouwen. De twee blijken van mening dat een vrouw een man kapot kan maken en daarmee komt de naam van de EP samen.
De rapstijl van het duo is zoals de titel van hun eerste track na de EP, ‘Noncha’. De twee hebben geen harde klanken nodig om hun muziek over te brengen. Integendeel, ze rappen op een nonchalante manier op enge beats. In hetzelfde jaar, 2019, kwamen de twee nog eens met vier nummers: ‘Lowkey’, ‘Bling’, ‘Boete’ en ‘Domme Brain’. Wie dacht dat het daarmee klaar was, kwam bedrogen uit.
In 2019 verscheen namelijk ook het eerste album van Ocho & Ibs: ‘Nonchalgie’. Op de lijst staan acht tracks, waarbij er op drie tunes ook een featuring te horen is. Harry Femer, Cry en Nake YG waren de gelukkigen die een bijdrage mochten leveren. De naam van het album zegt het al; de rappers blijven doorgaan met hun kenmerkende nonchalante flow. De meest gestreamde pokoe op de plaat is ‘Noncha’, welke eerder al los uitkwam. Ook dit jaar bracht het duo al muziek uit. De track 'Geen Problemen' is hun nieuwste release en tevens al een succesvolle.
Sinds enige tijd brengen Ocho & Ibs hun tracks op YouTube uit onder Rotjoch United, maar dat is niet hun enige link met hem. In het verleden werden ze als duo namelijk ook al eens verkozen tot Talent van de Maand. In november 2017 lichtten we de twee uit en sindsdien zaten ze dus niet stil. Check de aflevering nog eens, want morgen om 14:00 uur verschijnt hun eerste studiosessie.
Delen: