101Barz

Oath maakt zijn belofte waar

  •    •  
24-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
OATH ART WS
Een maand geleden zag je hem nog in een Wintersessie rappen naast OCS, maar Oath is een componist in hart en nieren. Zijn roots liggen in Suriname, maar hij bloeit uit tot een van de beste producers in Nederland. Je hebt vast wel eens zijn producer-tag “it’s not my fault, Oath made me do it” voorbij horen komen. Wij bezochten Oath voor BPM om hem beter te leren kennen. Je ziet het om 14.00 op ons YouTube-kanaal.
In Su deelde Oath de stu al met grote namen als Poke, Jonna Fraser en Ronnie Flex, maar zijn visie is breder dan de landsgrenzen. Toch was de keuze om naar Nederland te gaan niet makkelijk, maar de twijfel werd overschaduwd door een van Oath’s grootste angsten: spijt!
Een patroon in z’n leven zijn kansen die opduiken op onverwachtse momenten. Oath pakt deze altijd met beiden handen aan. Een goed voorbeeld is wanneer hij onderweg was naar huis, totdat Henkie T hem plotseling belde met een spoedgeval. Oath draaide de auto om, ging naar de studio en produceerde daar vervolgens zijn allereerste nummer 1 hit ‘Scooter’, voor Yssi SB.
Dit jaar produceerde Oath het volledige album ‘Scofield’ van OCS. Het duo weet goed op elkaars kwaliteiten in te spelen en ze laten zien dat ze beiden heel divers zijn. De flows en beats wisselen elkaar moeiteloos af en op deze manier zijn ze samen bezig om de Nederlandse game uit te spelen.
We moeten talenten waarderen en vieren zolang ze nog hier zijn. Laten we in ieder geval beginnen met het uitlichten van deze toekomstige grootheid. Je ziet het allemaal om 14.00. Pak ook de kans om jouw talent te laten zien op de beat die hij voor ons heeft gemaakt…

Meer over:

#magazine, #artikel, oath
Delen: