101Barz

ARTIKEL: Nu is het Spens’ beurt

  •  
22-09-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
295 keer bekeken
  •  
SPENS ART WS
Terug naar het begin; het label H.P.F. (HighPaidFellas) wordt opgericht. Naar verluidt fungeren de jongens die nu onder de naam ‘De Fellas’ uitkomen destijds als C.E.O.’s voor een aantal getekende artiesten onder het label. Dit houdt echter niet lang stand, in verband met een aantal complicaties waardoor de artiesten geen muziek meer maken besluit de groep het bedrijf draaiende te houden en het leven als artiest zelf op te pakken. Frsh, Eves Laurent, Cello, Geechi, Spens, Brasco en Getit besluiten te gaan rappen onder de naam ‘De Fellas’.  

Dit bleek echter geen slechte keus. Geechi, Teflon, Blow, Frsh en Eves Laurent hebben ieder een soloproject en er zijn ook drie groepsprojecten. In 2017 bracht de groep met 20 tracks ‘Lang Leven De Flex’ uit. Twee jaar na dato komt de groep met een 23-delig vervolg, ‘Lang Leven De Flex 2’ dat in 2019 uitkomt. Tot slot brengen ze hetzelfde jaar ‘High End’ uit in samenwerking met de producer Rosalilah. Naast deze ruime trackrecord is de groep meerdere keren bij 101Barz langs gekomen, solo en als groep. Vandaag blikken we terug op de leden die al zijn langs gekomen. Vanmiddag is het Spens beurt om zich aan dit rijtje toe te voegen. Hij volgt het pad van de andere leden en is in de studio om zijn soloproject ‘Life Of Spens’ (L.O.S.) aan te kondigen. In dit artikel blikken we alvast vooruit op wat er gaat komen in zijn sessie van 14.00. Ga het checken!
In de eerste paar tracks van De Fellas zoals: ‘Ring Ring’, ‘Mazzeltof’, ‘Lang Leven’, ‘Vakkenvullen’ en ‘Lit’ komt het luxeleven, geld en drugs flink ter sprake. Dit blijft ook ons niet onbekend en de groep komt in 2017 voor hun eerste sessie langs bij Rotjoch in de studio. In de sessie kondigen de jongens hun aankomende album ‘Lang Leven De Flex’ aan dat later dit jaar uitkomt. Dit is het eerste grote project van de groep, maar er zitten gelijk hits tussen. De tracks ‘Splash’, ‘Scheuren’ en ‘1200’ gaan allemaal over de twee miljoen streams. Het album kent straat tracks, club vibes, maar ook catchy hitjes waar Spens een bijdrage aan levert.
Na het droppen van de heren hun sessie zijn ze even later weer op het platform te zien. Één van de tracks die de jongens deden was ‘Streetvibes’. De dikke clip van de track waarop Eves, Geechi, Spens en Getit te horen zijn is hier te zien.
Later dit jaar komt Eves laurent als eerste soloartiest van De Fellas langs bij Rotjoch. Eves dropt een heleboel bars in zijn sessie en neemt Teflon en Geechi mee voor die 'Fellas-saus'. in de sessie proeven we een smaak getypeerd door bars over het luxeleven, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Eves is momenteel niet in beeld bij de recente uitgaves van De Fellas. Hij zit een celstraf uit in Duitsland. Overigens is er in het verleden wel muziek uitgekomen waar Eves en Spens samen te horen zijn. Op het album ‘Lang leven De Flex’ zijn ze samen te horen op ‘Scheuren’ waar ze op een waslijst van plekken stunten, verder staan ze samen op ‘Street Vibes’, ‘Lang Leven’, ‘Interlude’, ‘Laat In De Nacht’ en ‘X&O’ van het album. De pokoes zorgen ervoor dat je de ober automatisch fooi geeft wordt ook wel in de comments gezet.  Op het soloproject van Eves ‘rose’ is Spens te horen op ‘Complot’.
In 2018 komt Frsh langs in de studio. De artiest kondigt hier zijn project ‘Alleen Maar Gezeik’ aan. Spens is te horen op de track ‘Selfmade’. Op het tweede project van Frsh dat in samenwerking is gemaakt met Childsplay ‘Juppige Geintjes’ is Spens te horen op ‘Izakaya’. Op het album van de groep zijn de artiesten te horen op ‘Lang Leven’ en ‘Lit’. Tot slot staan ze ook samen op ‘Manana’, ‘Filet Mignon’, ‘Red Cups’ en ‘Tom Ford’ van het album ‘High end’.
In 2018 komen De Fellas weer samen naar de studio om hun vervolg album aan te kondigen ‘Lang Leven De Flex 2’. Het album komt in 2019 uit en brengt weer evenveel vuur als het eerste deel. Het is weer even veelzijdig als het voorgaande album. Club hits, straat tunes en catchy vibes, het staat er allemaal op. De track ‘Nu Meteen’ heeft meer dan drie en een half miljoen streams en zo staan er genoeg hits op de lijst.
Het lijstje wordt langer en langer. De leden van De Fellas blijven maar komen en daar is nu ook Geechi. In 2019 komt hij over de vloer. Naast zijn succes is Spens te horen op ‘Dieper Dan Rap’, het project van Geechi. Beide heren staan op ‘In De Naam Van’ en ‘Facetime’. Op het project dat in samenwerking is gemaakt met Rosalilah, staan ze op: 'Sleng', 'Lit', 'Streetvibes' en 'Lang Leven'.
Dit jaar komt ook Blow langs. Het mysterieuze lid van De Fellas brengt geen tracks met Spens op zijn soloproject 'New Chapter', maar de jongens staan wel samen op de tracks: 'Red Cups', 'Manana' en 'Filet Mignon'. Ook staan ze samen op 'Lit', dus van een slechte verstandhouding is geen sprake.
Later dit jaar komt het laatste lid van De Fellas aan bod. Teflon brengt Spens ook niet op zijn soloproject 'Modus Operandi', maar ze zijn wel samen op 'Complot' van Eves' album te horen.
Nu is het Spens beurt om de studio te kantelen. Het lijstje is weer aardig aangevuld en er blijven weinig artiesten over van de groep die nog niet geweest zijn. Het lid komt langs om wat club pokoes te gooien en bewandelt het pad van de andere leden, hij brengt een eigen project “Life Of Spens” (L.O.S.) uit. Ga het checken om 14.00 op 101Barz!

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: