101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Nominaties Edison Pop 2018

  •  
12-12-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Card thumbnail

Hiphop is ook prominent aanwezig in de nominaties van de Edison Pop

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.
Alle nominaties voor Edison POP 2018 zijn bekend. Vele albums en tracks uitgekomen in 2017 zijn beoordeeld en heeft uiteindelijk tot drie nominaties per categorie geleid. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn genomineerd. Zelfs buiten de categorie Hiphop zien we bekende namen. Hiphop is taking over!
Zie hieronder alle nomaties die Hiphop-related zijn:
CATEGORIE HIPHOP
Fresku & MocroManiac – Juice
Juice is een ode aan rappen als kunstvorm, een ijzersterke plaat van twee eigenzinnige en soepele eredivisie-MC’s die elkaar op het gebied van techniek, rijmschema's en creatieve ideeën inspireren, uitdagen en omhoogstuwen.
Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.
Sevn Alias – Picasso
Vorig jaar imponeerde Sevn Alias als sterspeler op het album Gate 16 van Rotterdam Airlines. Op Picasso vervolgt de beheerste en sfeervolle rapper met verve zijn solopad met een sterk melodieuze update van zijn rapstijl en uiteenlopende, boeiende beatkeuzes.
CATEGORIE POP
Chef’Special – Amigo
Een complete popplaat met ijzersterke feestnummers, maar ook fraaie gevoeligere noten, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de hitsingles Amigo en Try again én een gedurfde, aparte track als Jungle Bookie. En allemaal hebben ze die onmiskenbare Chef’Special-sound.
Marco Borsato – Thuis
Het meest indrukwekkende en gevarieerde Borsato-album in jaren, dat qua arrangementen sterk doet denken aan zijn onverslaanbare, alles en iedereen dominerende platen uit de tweede helft van de jaren 90.
Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossoverplaat, waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.
CATEGORIE NIEUWKOMER
Dave Budha – De Tuinen Van Het Licht
Dave Budha is een eigenzinnige en inspirerende nieuwkomer. Het is bijzonder hoe hij zijn publiek meeneemt in zijn boeiende muzikale en poëtische, tekstuele ontwikkeling.
Naaz – single releases 2017
Met haar prachtig verfrissende popliedjes en videoclips vol allure, bereikte ze dit jaar een miljoenenpubliek. Naaz weet haar bijzondere levensverhaal te vertalen in inspirerende teksten en is een megatalent met een veelbelovende toekomst.
Vinchenzo – single releases 2017
Als deelnemer van The Voice staat je maar zelden een grote carrière te wachten. Vinchenzo lijkt de uitzondering. Hij introduceerde zichzelf met loepzuivere covers - met zijn zelfgeschreven muziek lijkt hij nu door te groeien tot ultieme tienerster.
CATEGORIE SONG
Lil’ Klein ft. Boef – Krantenwijk
De twee populairste artiesten van het jaar vieren trots hun immense succes en bijpassende rijkdom in de rap-hit met de meeste impact in 2017.
Martin Garrix ft. Dua Lipa – Scared To Be Lonely
Martin Garrix blijft als danceproducer één van de grootste internationale sterren van Nederland. Dit was een onvermijdelijke knaller: een poppy dance-hit met een herkenbaar geluid waarvoor hij een van de beste stemmen ter wereld strikte.
Wulf – Mind Made Up
Hij was al te horen op een knaller van een zomerhit vorig jaar. Met zijn frisse eigen debuut Mind Made Up toonde Wulf de potentie van zijn schrijf- en zangtalent en een eigen pure sound waarmee hij een van dé airplay-hits van 2017 scoorde.
CATEGORIE ALBUM
Jeangu Macrooy – High On You
Vorig jaar werd Jeangu genomineerd als Beste Nieuwkomer en gaf hij tijdens de Edison-show een indrukwekkend liveoptreden. Zijn eerste album klinkt fris en soulvol en bevat hints naar gospel. Het zomerse geluid van titelsong High On You leverde Jeangu een bescheiden hit op die meegezongen werd op festivals en nog veel op de radio te horen is.
Ronnie Flex – Rémi
In dit succesjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt boegbeeld Ronnie Flex de actuele popsound in deze subliem geproduceerde crossover-plaat waarop hij ook binnen de nummers put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot snoeiharde Nederlandstalige rap.
Thomas Azier – Rouge
Al bij de eerste klanken weet je dat Rouge een bijzonder Nederlands album is. Thomas Azier heeft in Parijs alle tijd genomen om zijn eigen prachtige geluid te perfectioneren en te werken aan nummers die onder de huid kruipen en kippenvel geven. Ook de livevertaling is een bijzonder: Azier tovert zelfs de grote concertzalen om tot intieme huiskamer, waarin zijn muziek fantastisch tot zijn recht komt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.