101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Nieuwe stappen voor Piraat

  •  
03-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
PIRAAT ART WS
Er is weer een nieuwe week van start gegaan en dat betekent dat we weer een hoop barz voor jullie gaan brengen. Na het checken van de nieuwste releases blikken we alvast vooruit naar de sessie van morgen. Piraat komt namelijk Alkmaar vertegenwoordigen in de studio van Rotjoch en om je alvast warm te maken, duiken we in Piraat’s materiaal.
Piraat is al even in de game. De gemaskerde rapper kwam een aantal jaren geleden uit het niets en dropte muziek via de kanalen van Wilde Westen en Boef. Hierdoor gooide hij gelijk hoge ogen. De views stroomden binnen en de filmische videoclips van de drie ‘Vluchteling’ tracks vertelden het verhaal van de persoon achter het masker.
De naam en referenties in de tracks van Piraat maakten zijn Somalische roots duidelijk, maar hoe de rapper eruit zag bleef lang geheim. Single na single bleef hij gehuld achter een bivakmuts. Vorig jaar dropte hij nog de track ‘No Face No Case’, maar niet lang daarna besloot hij toch om het masker achter zich te laten. Dit deed hij bij Rotjoch in de studio tijdens zijn vorige Zomersessie.
Zonder masker, maar met een fascinerend verhaal kwam hij hetzelfde jaar nog een keer langs bij 101Barz. Niet om te rappen, maar voor een interview bij ‘Ins & Outs’. Hij vertelt over zijn verhaal als vluchteling in Nederland en hoe hij deze tijd ervaarde. Ook de keuze om zijn masker af te doen, wordt besproken in dit interview.
Piraat heeft een rustig jaar achter de rug. Afgelopen jaar was hij slechts op twee tracks te horen. Samen met Hiewi  hoorde je hem op ROLLÀN’s single ‘Money Telt’ en zodra je de beat hoort, snap je direct waarom Piraat op deze track staat. In 2020 bracht hij ook een single uit. Dit was de track ‘Mama’ samen met Yung Nnelg en hij bracht dit uit onder het label Trifecta.
Wat hij nog meer in petto heeft in de nabije toekomst? Dat blijft raden. Morgen hebben we in ieder geval weer nieuwe muziek van de rapper uit Alkmaar. Een nieuwe Zomersessie vol met hitte om te matchen met het weer.

Meer over:

#magazine, piraat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.