101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Nieuwe ontwikkelingen in Chinx' moordzaak

  •  
15-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Chinx

Een jaar later blijkt alles wat we gelezen hebben, niet waar

Chinx Drugz, die later zijn naam veranderde in Chinx omdat dat meer ‘familyfriendly’ is, werd vorig jaar doodgeschoten in zijn Porsche onderweg naar huis. Chinx kun je kennen van tracks als ‘Dope House’ en ‘Bodies’ en was lid van French Montana’s ‘Coke Boys’. De zaak rond zijn dood wordt nog steeds onderzocht en een verdachte is nog ver te zoeken. Dit komt ook omdat zijn vrienden uit de rapwereld niet mee willen werken met politie, geeft de politie aan.
Toen de moord gepleegd was, werd gezegd dat het om een drive-by ging. Er zou een auto naast Chinx geparkeerd hebben om vervolgens schoten richting de rapper uit Queens, New York te lossen. De associatie met drugsdealers door zijn affiliatie met Coke Boys en zijn mixtapereeks ‘Cocaine Riot’ werd eerst gezien als één van de grotere motieven in zijn moord.
Gister dook er een nieuw verslag over de moord op tijdens een uitzending van de Amerikaanse zender Fox5. De verslaggever heeft de zaak van dichtbij bekeken en is het gesprek aangegaan met de agenten die op de zaak zitten. Het is nu duidelijk dat het niet gaat om een drive-by, maar dat Chinx geparkeerd stond - wellicht gewenkt is – en dat de schutter naar de auto is gelopen. Vervolgens heeft hij van dichtbij zijn wapen gevuurd op de rapper en de andere inzittende.
Het motief voor de moord is volgens de NYPD niet gelinkt aan drugsdealers. De politie geeft zelfs aan dat Chinx geen connecties heeft binnen deze wereld. Er wordt gesteld dat de moordenaar Chinx om heeft gelegd vanwege zijn ‘rise to fame’ en het feit dat hij steeds meer geld begon te verdienen met muziek. Jaloers much?
Voor het fragment van Fox5 klik je hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.