101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Nass kwam in de game, slaagde en pakt door

  •  
05-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
572 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-05-04 om 13.58.09

Zijn eerste track 3asses was gelijk een succes. De jonge rapper uit Vlaardingen had zichzelf beloofd dat wanneer het nummer niet snel 100k streams zou pakken, hij het met muziek voor gezien zou houden. Het giga aantal luisteraars was gelukkig al snel een feit en zodoende kunnen we in de toekomst meer muziek van hem verwachten. We gingen bij hem langs om meer over hem te weten te komen, vandaag in Talent van de Maand: Nass.

3asses was een van de eerste pokkoes die hij schreef. De jongens uit zijn buurt geloofden al snel in zijn talent en pushte hem dan ook om het nummer naar Ismo te sturen. Zelf dacht Nass niet meteen dat hij opgemerkt zou worden, maar het tegendeel bleek waar. Ismo was meteen overtuigd en even later was de release van zijn eerste track en videoclip een feit. De bars zijn recht voor z'n raap en de clip past er perfect bij: simplistisch, rauw en boos. 

Eventjes was het stil na zijn succesvolle track in de zomer, maar deze winter kwam hij keihard terug. Zijn tweede single Waar Was Jij dropte in februari, nadat hij inmiddels was getekend bij Ismo Music. De rapper past goed bij het label waar rauwe eerlijkheid en snoeiharde bars worden gewaardeerd. Ook deze pokkoe werd snel weer flink gestreamed en hield zo de lat hoog.

Een maandje later stonden we bij de rapper op de stoep om te draaien voor Talent van de Maand. Op die dag dropte hij zijn nieuwste nummer 20 Jaar en zodoende checkte hij die dag af en toe of het goed werd ontvangen. Ook op deze clip liepen de comments en views in een rap tempo omhoog. De pokkoe is nog altijd even rauw als zijn vorige singles, maar we leren hem in 20 Jaar wat persoonlijker kennen. Hij vertelt over zijn verhaal van veertien- tot twintigjarige leeftijd, over zijn matties, de buurt en de hossel.

We gingen bij hem langs in Vlaardingen en Rotterdam. Hij liet ons zien waar hij zijn muziek maakt, waar hij opgroeide en met zijn matties te vinden is én beloofde ons na de ramadan met een EP te komen. Leer hem beter kennen en verheug je alvast op zijn aankomende project. Om 14:00 uur komt een Talent van de Maand online en niet zomaar een: Nass. Check it!

Delen: