101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Massief zoals we hem kennen; Boos!

  •  
25-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
Er komt geluid uit het oosten van het land wat je niet stil in een achterhoekje kan drukken. We hebben het over niemand minder dan Massief. Twee jaar geleden, op een gezellige Valentijnsdag, deed hij stof opwaaien met een ietwat minder gezellige clip. Muziekwise kennen we Massief als een boze jongen. De eerste single die hij dropte heette dan ook Boos en dit is precies de vibe die je kan verwachten bij zijn Wintersessie van dit jaar.
Onder het collectief The Oost Face bracht Massief zijn eerste clip Nike Runners uit. We hoorden zijn stem al eerder op zijn eerste track Boos met JoeyAK. Toen de clip uitkwam viel alles op zijn plek. Massief doet zijn naam eer aan met een zware stem en schouders zo breed als een kast. Wie denkt aan een knuffelbeer heeft het mis, want aan zijn muziek te horen is hij boos.
‘Nike, rennen. Coke, slangen. Geld, tellen.’
We konden dit geluid niet ontkennen en nodigde Massief in de zomer van 2018 dus uit voor een sessie. Zijn posse staat met meer dan een dozijn sterk, allemaal gekleed in Oost Face, klaar om de studio te slopen. Massief tilt een van zijn jongens op en dropt hem achter de mic. Even later staat zijn hele crew te springen en schreeuwen. Hij trekt zelfs Rotjoch aan de mouw, want ook hij moet mee jumpen. De heisa in de studio is niet de enige reden dat Massief staat de zweten achter de mic, ook zijn bars zijn snikheet. Deze is er eentje die je gecheckt moet hebben.
'M'n jongens blijven prikken net de GGD.'
Voor wie dacht dat hij niks anders in zijn mars had dan rauw rappen, had het mis. In 2019 komt Massief met nummers die wat meer radiopotentie hebben. De beats zijn toegankelijker maar de bars gaan nog steeds over het leven in de wijk. We leren hem iets persoonlijker kennen en komen erachter dat Massief niet per se de boeman is die hij lijkt.
‘Ben een hoodboy, hoodboy, komen van de bodem want hier hadden we niks.’
‘Kom uit de wijk van de anonieme tips, daarom moet je weten wie je bradda is.’
Deze winter is Massief terug. Hij springt in de booth vol met energie en een frons die zes minuten aanhoudt. Dit keer krijgen we hem weer te zien zoals we hem leerde kennen, boos!
Delen: