101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Maak kennis met de rappers van 'Barz 4 Barz' deel drie

  •  
11-01-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
296 keer bekeken
  •  
Thumb

Van Marone tot Crooks

Bij ‘Barz 4 Barz’ rapt een zestal rappers op eendezelfde beat, geproduceerd door verschillende producers. Tijdens de tweede en daarmee meest recente editie van de reeks hoorde je Vlekkeloos, Shock Elias, Djahboy, Ella John, Dani en Kaascouse hun kunsten vertonen, maar nu is het weer de beurt aan een heel ander rijtje. In dit artikel maak je alvast kennis met de namen voordat het zover is!
Marone
De eerste rapper die je zult horen tijdens deze editie van ‘Barz 4 Barz’ is Marone, een half Egyptische, half Marokkaanse artiest uit Maastricht. Je kunt hem kennen van de door 4shobangers gehoste mixtape die hij dropte, L.I.E.Z. (Lacken Is Een Ziekte).  DJ Drivah was hierop verantwoordelijk voor de mix. Tegen het einde van 2018, op 28 december om precies te zijn, liet hij ook nog zijn EP ‘Vibes’ los. De plaat kent vier tracks, waarop Makkie, Mennoboomin en SXTEEN de featurings zijn.
Pinas
Nadat Marone zijn Barz heeft gespit is het de beurt aan Pinas. De rapper kwam plots in de game als nieuw lid van de Delfste rapformatie Scheme015. Tijdens 2018 verscheen van zijn kant de soloplaat ‘Het Financiële Plaatje’, een gewaardeerd werk, maar ook daarna is hij niet stil blijven zitten. Pinas blijkt actief, want ook in het nieuwe jaar liet hij alweer van zich horen. ‘Niet Belangrijk’ is de naam van zijn nieuwste tune, waarbij op YouTube ook een clip te zien is.
Mennoboomin
Mennoboomin is de derde die op de beat te horen is. Menno is een rapper uit Venlo, wie bekend werd met de rapformatie Anbu. Samen met die groep, met als grootste namen Jiri11 en Mennoboomin zelf, dropte hij meerdere projecten, maar ook solo is hij al bezig geweest. Tegenwoordig is hij actief onder het label van Gers Pardoel, met wie hij een gezamenlijke EP dropte, maar onder dat label verscheen ook zijn solo-EP ‘Ruby’. Daarmee was het nog niet klaar voor Menno, want twee weken geleden verscheen er van hem ook een samenwerking met de eerder genoemde Marone en SXTEEN: ‘Spotlight’.
Keesha
Voor Keesha, de vierde artiest die op de beat te horen is, begon alle belangstelling rondom de videoclip van ‘Gotti’. Ze is een drill rapper die in die video te zien is met een roze bivakmuts op. Ze is een onderdeel van BKO’s WPMG en ook op 101Barz was ze eerder te bewonderen. In het ‘FMC Collective’ item was ze terug te vinden als één van de female MC’s.
Jaiz
We zijn inmiddels alweer aangekomen met de vijfde en daarmee op één na laatste artiest die te horen is in de derde editie van ‘Barz 4 Barz’. Het is Jaiz, een man uit een hele andere uithoek van het land: Groningen. Het meest recente waarvan je hem zou kunnen kennen is de ‘Grunchi Cypher’. Op de tweede editie daarvan was hij te horen met Jurr, Quitos, Gevv, Macho en GP NE9EN7EVEN, ook allen Groningers.
Crooks
Last but not least is Crooks, een naam die eigenlijk amper tot geen introductie behoeft. Met Hef als broer en Adje als halfbroer heeft Crooks twee legendary familieleden in de rapgame, maar zelf maakte hij ook vanaf het begin af aan indruk. Zo kwam hij als jonge jongen al met zijn broers mee naar de studio van 101Barz, maar viel hij nooit uit de toon. Kijkend naar zijn solowerk hoorden we de afgelopen tijd niet heel veel van Crooks, maar wie weet verandert dat snel in 2019.

Meer over:

#magazine, crooks
Delen: