101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Maak kennis met de rappers van de tweede Barz 4 Barz

06-11-2018
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Thumb B 4 B - 2

Van The Next MC tot Ronnie Flex' 'Nori'

Bij 'Barz 4 Barz' rapt een zestal artiesten op eendezelfde beat, geproduceerd door verschillende producers. Tijdens de eerste editie van de reeks hoorde je onder anderen EZG en Revv hun Barz spitten en nu is het de beurt aan een hele rij andere rappers. Vlekkeloos, Shock Elias, Djahboy, Ella John, Dani en Kaascouse zijn degenen die tijdens de tweede editie van 'Barz 4 Barz' voor jullie te horen zijn. Maak hieronder alvast kennis met de namen van vandaag!
Vlekkeloos
Uit het verre zuiden brengt Vlekkeloos Maastrichtse invloeden op je beeldscherm. Tijdens de zomer van 2017 nam hij deel aan de Rotjoch United Talent Night en daar bleef het niet bij. Rotjoch nodigde de nieuwe talenten uit in de studio van 101Barz om ze daar een Blow-Out Sessie op te laten nemen. De sessie van Vlekkeloos was de succesvolste sessie van deze reeks en hij spit op een paar klassieke beats.
In het jaar 2018 is de jonge rapper vervolgens ook actief geweest. Hij bracht dit jaar vijf eigen singles uit, waarvan ‘Gouden Klok’ de laatste release was. Ook deed hij opnieuw mee aan een competitie, namelijk aan FunX Talent. In de finale daarvan performde hij zijn laatste track en maakte hij indruk op onder anderen Murda. Vorige maand vroeg Vlekkeloos zijn fans wie zij graag op zijn tape in samenwerking met OG Vibez willen zien, dus er staat ons meer te wachten.
Shock Elias
Ook Amsterdam en in het bijzonder de Bijlmer is vertegenwoordigd in deze editie van 'Barz 4 Barz'. Shock Elias, groot talent in de game, is op meerdere fronten bezig met zijn muziek. Op de streamingdiensten is de rapper nog niet bijzonder actief. Hij bracht twee singles uit onder de namen ‘Corazón’ en ‘Hittegolf’, welke deel 1 vormde van zijn Charizard Bars.
Op zijn Instagram echter, is meer van hem te vinden. Eens in de zoveel tijd dropt Shock een video waarin hij rappend te horen is. Hij onderscheidt zich daarbij door gevoelige diepte in zijn teksten, hij gaat verder dan oppervlakkige lyrics.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door MICROFOON REMIX VIDDY ONLINE‼️ (@shock.elias) op 26 Okt 2018 om 7:02 (PDT)
Djahboy
De volgende artiest is geboren in Goirle, maar maakte het grootste deel van zijn jeugd mee in Nijmegen. In 2013 nam Djahboy deel aan The Next MC en schopte hij het tot de liveshows. Inmiddels is de artiest meer actief geworden op zijn eigen YouTube-kanaal, terwijl er ook regelmatig singles verschijnen op Spotify. 'Grind Sessie' is de laatste single die hij naar buiten bracht.
Kijkend op Djahboy zijn eigen website valt er te lezen dat ook de release van zijn EP gepland staat in 2018.  In de eerdere maanden van het jaar verscheen misschien wel zijn pronkstuk. Djahboy was namelijk te horen op Ronnie Flex zijn album ‘NORI’. Op de track ‘Atletiek’ ging het duo een samenwerking aan met elkaar en dat moet smaken naar meer.
Ella John
Natuurlijk worden ook de females gerepresent in deze Barz4Barz. Tijdens deze tweede editie is het de beurt aan Ella John, wonend in Zaanstad, om zich te tonen en dat is niet de eerste keer bij 101Barz. Tijdens de zomersessie-reeks van 2018 kwam ze langs in de studio om samen met haar broer John Negus haar eerste sessie op te nemen. Ook dat was echter niet het eerste wat er bij 101Barz van Ella John te zien was. In de maand mei werd de artiest namelijk verkozen tot Talent van de Maand. In het item werd al duidelijk dat Ella meerdere sounds in zich heeft, van Dancehall tot Trap.
Buiten haar verschijningen bij 101Barz was Ella John ook zelf actief met haar muziek. Zo bracht ze in 2018 haar EP ‘Mad Ting’ uit, nadat ze in 2017 de EP ‘Ofa’ al naar buiten had gebracht. Haar laatste werk echter, was in samenwerking met Mario Cash. Samen brachten zij de single ‘Bake Up’ uit. 
Dani
De volgende rapper is er een uit Gelderland. De Apeldoornse rapper Dani staat binnen de rapgame vooral bekend om zijn freestyle-skills. Zo heeft hij inmiddels een eigen YouTube-kanaal waarop hij freestylend op straat te horen is, maar ook deed hij dat in bijvoorbeeld de studio van FunX tijdens de Avondshow. Waar Dani echter al langer bekend van is, zijn de rapbattles die hij afwerkte bij Punchoutbattles. Voor de ogen van onder anderen Excellent nam hij het op tegen de grotere namen binnen de competitie.
In september van dit jaar maakte de rapper bekend dat hij zou stoppen met battlen. “Ik focus mij vanaf nu op de muziek en freestyles”, schreef hij op zijn Instagram. Zijn deelname aan deze tweede editie van 'Barz 4 Barz' is een logisch vervolg op die keuze.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door DaniApeldoorn (@daniapeldoorn) op 12 Sep 2018 om 1:46 (PDT)
Kaascouse
De naam van Kaascouse is degene die het minst toelichting nodig heeft. Ook hij werd aanvankelijk bekend tijdens Punchoutbattles, waar hij veelvuldig te zien en te horen was met zijn humoristische en creatieve rhymes. Bij 101Barz kwam hij echter vooral binnen toen hij besloot mee te doen aan de tweede editie van The Next MC. De rapper schopte het ver in de competitie en wist deze zelfs winnend af te sluiten. Als vervolg daarop kwam hij kort erna langs voor zijn eerste studiosessie bij Barz en die reikte inmiddels al tot ruim een miljoen views.
In de jaren daarna, lopend tot nu, draaide Kaascouse constant mee in de rapscene. In 2018 bracht een van de meest creatieve rappers in de game zijn eerste album uit onder de naam ‘Oude Tracks & Featurings’, waarop hij voornamelijk solo te horen is. Ook deze 'Barz 4 Barz' kon hij niet laten schieten en daarom verschijnt hij later deze middag op je beeldscherm.

Meer over:

#magazine, barz4barz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.