101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

LP2Loose brengt de UK naar NL

01-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
374 keer bekeken
  •  

Deze rapper heeft menig een weten te verrassen. Zijn debuut was een single met Henkie T. Hij rapt op een beat van Spanker en flext in zijn videoclip met de Nigeriaanse superster Wizkid. Hij heeft bars alsof hij al jarenlang in de game zit, maar lijkt toch wel erg jong. We hebben het over LP2Loose. Wie is hij en waarom is het voor hem zo snel gegaan?

De 16-jarige rapper verhuisde op zijn veertiende van Londen naar Amsterdam en ging van bedroom-rapper naar een grime/drill-succes. Met een belangrijke speler in de Ghanese afrobeat scene als manager, een jeugd in Londen en een toekomst in Nederland staat hij in drie verschillende werelden, wat leidt tot een tof geluid. Zijn eerste pokkoe Bender verscheen iets minder dan een jaar terug en zet de toon voor wat nog komen gaat.

Voor nieuwkomers in de game kan het risicovol zijn om op je debuut al naast een grote naam te staan. LP laat zich echter niet ondersneeuwen door Henkie; hij levelt moeiteloos met hem. Meteen wordt duidelijk dat LP de game binnen komt als een big fish, hij is hier niet voor kinderspel. Hij spit in het Engels met een aantal referenties naar Amsterdam en zodoende wisselen zijn Engelse bars naadloos af met de Nederlandse bars van het brein achter Quatro Vision.

Een maand of drie later dropt LP2Loose zijn single Waterkid en op deze track komt hij solo. De clip werd uitgebracht door het grote Britse kanaal GRM Daily en laat de drie culturele werelden zien waar hij zich in begeeft. We zien Amsterdam, Spanker en oufits van Daily Paper, maar ook flext hij met Wizkid en horen we zijn overduidelijke Britse accent. 

De rapper is zit niet stil. Hij bracht in de beginmaanden van dit jaar nog de losse track Gone in 60 uit, tekende bij Topnotch, bracht een pokkoe met Chivv uit, deed een On The Spot voor Based en dropte vorige week de clip voor zijn nieuwste nummer Blow That.

Het jonge talent heeft de lat hoog gelegd voor zichzelf en er belooft nog een hoop aan te komen. Tijd om hem uit te nodigen voor een sessie! Hij nam Adje, die rustig moest flexen op de achtergrond om zich aan de anderhalve meter te houden, mee voor een aantal ad libs en natuurlijk wat barz. Deze week was hij bij ons in de studio, om 14:00 online: check it out!

Delen: