101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Leafs' debuutalbum is uit!

  •  
18-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Foto 09-10-2019 15 57 12

Sensei is uit! Leafs is inmiddels alweer 3 jaar in de game en dropt vandaag zijn debuutalbum. Dat is niet alles, want ook de studiosessie komt vanmiddag online! Een goed moment dus om terug te blikken op de weg die Leafs heeft afgelegd om de Sensei te worden die die vandaag de dag is.


Het is 5 oktober 2016 als Leafs zijn videoclip voor Race uitbrengt. Leafs is op dit moment 15 jaar en 2 dagen oud en heeft de video samen met zijn vrienden opgenomen in een achtertuin.  Zoals je kunt verwachten van een groep 15-jarige jongens in een huis zonder ouders wordt er over tafel gelopen, geflext op het dak, en vliegt er hier en daar een tuinstoel door de lucht. Maar er is één ding dat meer opvalt dan al het andere in deze video; het niveau waarop Leafs nu al te werk gaat.Het hoge werkniveau viel ook meteen op bij producer Ramiks, die hem een berichtje stuurde met de uitnodiging naar zijn studio te komen. Twee maanden later staat Shawty al online op het Noah’s Ark kanaal.  

Shawty blijkt het begin te zijn van een langdurige samenwerking tussen de artiest en het label, niet veel later wordt namelijk bekend gemaakt dat Leafs als jongste artiest getekend heeft bij de Ark. Tegelijkertijd wordt Feals aangekondigd, Leafs zijn debuut EP in samenwerking met Ramiks.

'Het maakt me echt niet uit, het is alright'.

De tweede single van Feals is Alright in samenwerking met Yung Nnelg. Alright is een van de meest catchy tunes van summer ‘17 en Leafs kan dan ook niet ontbreken op WooHah! Als je aanwezig was tijdens deze show bestaat er een grote kans dat je nog steeds niet helemaal bent bijgekomen. De show kon niet afgemaakt worden zonder dat er security werd ingezet, en Leafs moest uiteindelijk met een handdoek op zijn hoofd de drukte ontvluchten. 


Hetzelfde jaar droppen Leafs en Ramiks met Adventures nog een gezamenlijke EP en scoort Leafs met Mamacita zijn grootste hit tot nu toe.                                                                                                         

Tot op dit punt staat er op Race na geen muziek online waarop Leafs te horen is op een productie van iemand anders dan Ramiks. Wanneer Leafs in 2018 dan toch met meer artiesten begint samen te werken pakt hij direct groots uit.  Zijn eerste 3 gastbijdrages zijn die op Wat is Love van Ronnie Flex zijn trap album Nori, de inmiddels platina single Drip in samenwerking met SFB en Dopebwoy, en de officiële remix van de internationale megahit Plug Walk


Alsof dat nog niet genoeg was begint Leafs dit jaar met acteren in de YouTube serie Vakkenvullers, behaalt hij zijn middelbareschooldiploma, dropt hij zijn derde EP Life Of A Teenage Rockstar én treedt hij op op Lowlands, waar hij zijn mentrix meeneemt op stage voor een mooie boodschap.

Terwijl dit allemaal gebeurt, heeft een andere jonge artiest een soortgelijke carrière. Namelijk Jacin Trill. Beide artiesten waren jong en brachten een nieuw geluid naar een groter podium. Een samenwerking tussen beiden kon niet uitblijven. 


In April 2019 verschijnen dan ook de singles 10+4 en Geheim waarop Jacin en Leafs samen te horen zijn. Hier blijft het niet bij, dezelfde maand kondigen ze aan met ‘Based Universe’ een gezamenlijke tape uit te gaan brengen. Ter promotie hiervan kwamen de twee bij ons langs in de studio voor een sessie zoals je er nooit eerder één zag.

Nadat Based Universe uit is, zien we op social media dat Leafs afreist naar Japan. Achteraf blijkt dat deze trip in het teken staat van zijn nieuwe album Sensei. Ter promotie van het album wordt de mini-serie Leafs in Japan gemaakt en kwamen er al meerdere singles uit, waaronder het in Japan geclipte Tokio.

Leafs’ debuutalbum Sensei is nu te streamen en om 14:00 komt de studiosessie online, genoeg nieuwe muziek om je weekend mee in te luiden dus!

Meer over:

leafs, #magazine
Delen: