101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Kosso & Dorentina pakken door

  •  
12-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2091 keer bekeken
  •  
Het is een speciale week voor Kosso en Dorentina. Maandag vierden ze hun 7-jarig jubileum en als kers op de taart staan ze vanmiddag bij Rotjoch in de studio voor een ijskoude Wintersessie. Vorig jaar wisten ze de meest bekeken sessie van het jaar te scoren. In de tussentijd heeft Kosso niet alleen z'n gewichten-, maar ook zijn rapgame omhooggetild. Daarnaast lijkt Dorentina haar artistieke identiteit definitief te hebben gevonden. Oh, dan heb je natuurlijk ook nog Fraasie, die… uhm… niets is veranderd.
In 2013 zagen we een 16-jarige Kosso voor het eerst bij 101Barz. In de afgelopen jaren hebben we hem kunnen zien opgroeien - met de nadruk op groeien - maar Dorentina kennen we minder lang. In eerste instantie was het enige wat we van haar wisten dat ze ons Duits vocabulaire testte. Der-Die-Das was heel onverwachts, maar wel logisch. Dorentina heeft namelijk, voordat ze Kosso had ontmoet op Instagram, het grootste deel van haar leven in Duitsland gewoond.
Op hun gezamenlijke EP ‘Beauty and the Beast’, die kort na hun vorige sessie uitkwam, vertegenwoordigt ze ook haar Albanese roots. Het project met features van Lijpe en 3robi was er alleen misschien nooit geweest. Dorentina heeft namelijk haar zangtalent lang verborgen gehouden voor Kosso. Na haar te betrappen tijdens het zingen, heeft Kosso haar kunnen overtuigen om samen muziek te gaan maken.
Het is indrukwekkend om te horen hoe het stel hun klik weet over te brengen in de muziek die ze releasen. De chemie horen we ook weer terug in de track ‘Tijd’, die twee weken geleden uitkwam in aanloop van hun album. Toch zal de aankomende plaat het voorlopige slotakkoord zijn van hun muzikale partnership. Ze gaan zich allebei focussen op soloprojecten. Al zullen dat voorlopig nog even schoolprojecten zijn voor Dorentina, wie nog bezig is met haar studie.
Voor nu zie je ze nog zij aan zij in de 101Barz studio. Ga de Wintersessie van Kosso en Dorentina beseffen! Zet je speakers alvast omhoog en pak je woordenboeken erbij. Bereid je goed voor, want de ijskast en ice queen gaan shit bevriezen! We hopen wel dat iemand er deze keer aan denkt om Fraasie te ontdooien…
Delen: