101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Kid de Blits dropt de titeltrack 'Safehouse'

  •  
17-06-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Kid de Blits

'Safehouse' is de titeltrack van zijn aankomende album

Na een lange afwezigheid is Kid de Blits terug met een nieuwe videoclip ‘Safehouse’, waar ook Cartiez op te horen is. Hiermee doorbreekt hij de lange periode waarin hij geen nieuwe muziek uitbracht. Dat het lang stil is geweest rond Kid de Blits, had volgens hem verschillende factoren. “Het heeft lang geduurd om daar helemaal mijn hoofd vanaf te zetten. Het was daarom moeilijk om aan iets nieuws te werken”.
Ondertussen zijn Kid de Blits en Nouveau Riche vriendelijk uit elkaar gegaan. Met de komst van zijn nieuwe videoclip ‘Safehouse’ slaat Kid de Blits een hele nieuwe weg in. Tegelijkertijd met het uitbrengen van de videoclip, maakt hij namelijk bekend dat hij sinds gisteren (16 juni 2016) getekend is bij Top Notch. ‘Safehouse’ is de eerste videoclip die onder het label verschijnt en dat is niet het enige. Er ligt volgens Kid de Blits nog veel meer muziek op de plank. “Deze zomer drop ik nog mijn ‘Safehouse EP’”, vertelt hij. De EP is geproduceerd door, Eighty Thrilla, Jack $hirak en p.Ape. In totaal bevat de EP 10 tracks. Dire tracks zijn geproduceerd door Jack $hirak en zeven tracks door p.Ape. Featurings op het album zijn er van onder andere Ronnie Flex, Murda, Big2 en Jonna Fraser. Volgens Kid de Blits is het een hele andere sound dan dat mensen van hem zouden verwachten. “Het is een EP met een nieuwe sound, een eigen stijl die ik heb gecreëerd”, vertelt hij trots. “Het is een soort combinatie van trap en hiphop. Daarnaast zijn er een paar tunes op de EP echt rauwe hiphop”.
De eigen sound is tot stand gekomen door twee factoren, vertelt Kid de Blits: “Ik heb de laatste tijd heel hard gewerkt. Normaal werk je met een formule, maar ik heb ervoor gekozen om meer te gaan experimenteren met muziekstijlen. Doordat ik af en toe een jointje rook, ben ik een stuk creatiever geworden. Ik ben op een andere manier het proces van muziek maken ingegaan”. Toch wil hij van dat laatste niet afhankelijk zijn: “Het blijven natuurlijk wel gewoon drugs”.
Het harde werken heeft hem niet alleen een nieuwe sound opgeleverd, maar ook een heleboel nieuwe tracks. “Ik heb bijna een tweede EP klaarliggen”, vertelt Kid de Blits lachend. “Als het aan mij ligt, breng ik hem dit jaar nog uit.” Naast een mogelijke tweede EP verzekert Kid de Blits dat er ook een heleboel nieuwe videoclips op komst zijn. We kunnen dus nog een heleboel van hem verwachten.
De videoclip ‘Safehouse’:
De tracklist van de Safehouse EP:
1. Safehouse Ft. Cartiez (Prod. p.APE)
2. Landen (Prod. p.APE)
3. Sinds Nu ft. Def Major, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Maximilli & Mafe (Prod. p.APE)
4. Adios Amigo ft. Def Major (Prod. Jack $hirak)
5. Happy Hour ft. Jandro (Prod. p.APE)
6. Oost West ft. Idaly, Def Major, Ronnie Flex & Murda (Prod. Jack $hirak)
7. Moneydans (Prod. p.APE)
8. Allemaal Gezien (Prod. p.APE)
9. Vliegtuigmodus (Prod. Jack $hirak)
10. Safehouse Remix ft. Cartiez, Maximilli, Ronnie Flex, Dio & Big2 (Bonus) (Prod. p.APE)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.