101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Josbros start zijn muzikaal 2019 in stijl

  •  
01-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Josbros art

Sessie nummer vier in de studio van 101Barz

De eerste maand gevuld met 101Barz-studiosessies zit er alweer op, maar we zetten de reeks voort. Ook februari is weer gevuld met nieuwe muziek en vandaag trappen we die maand af. Afgelopen dinsdag maakte D-Double nog indruk in de studio en nu is het tijd voor muziek vanuit Nieuwegein. Vanmiddag verschijnt Josbros op je beeldscherm en dat komt je vast bekend voor.
De rapper verscheen namelijk al driemaal eerder in de studio van 101Barz. De eerste keer vond vijf jaar geleden plaats, waarna hij een jaar later alweer langskwam. De meeste indruk maakte hij echter met zijn meest recente sessie. Een jaar geleden kwam hij langs voor nieuwe muziek en gaf toen duidelijk zijn visitekaartje af. Ook kijkend naar het aantal weergaven bleek zijn laatste met bijna een half miljoen views de meest succesvolle.
Voordat Josbros zijn podium bij 101Barz had bereikt, was hij actief op de Herman Brood Academie. Aldaar kwam hij onder de vleugels van namen als Winne en Jiggy Djé en ook daar viel de jonge rapper op. In die tijd kwam Josbros naar buiten met de track 'Vaardige Praat', een solotrack van de rapper waarbij ook een videoclip geschoten werd. Even daarna verscheen ‘8 Flessen’, waarop hij toen samen met Lil Kleine te horen was. Inmiddels, een aantal jaren later, geeft Josbros zelf ook les op de artiestenopleiding. 
Vanuit die positie kwam Josbros bij 101Barz terecht. Over zijn studiosessies werd eerder al gesproken, maar het begon voor hem bij 101 allemaal met een uitverkiezing tot ‘Talent van de Week’. Het bleek de kickstart voor hem op weg naar zijn toen nog in het verschiet liggende sessies. Even later kwam de artiest met zijn eerste eigen ‘EP’, genaamd ‘André Kuipers MP’. Josbros beschreef het project expres als MP in plaats van een EP, omdat hij zijn werk omschreef als een MasterPiece .
Josbros kwam in die tijd vooral met ‘stonerraps', waarin het universum en bijbehorende thema's vaak voorbij kwamen in zijn muziek. Zo ook de titel 'André Kuipers MP' (vernoemd naar de Nederlandse astronaut) en zijn single ' Utrechts UFO-piloot '. Na die tijd werd het even stil rondom de rapper, maar hij kwam keihard terug met zijn track ‘100 100 100’, welke oorspronkelijk bedoeld was als 101Barz-sessie en uitgroeide tot mogelijk zijn meest succesvolle tune tot nu toe. Hierna volgde tegen het einde van 2018 een drietal maxi-singles, welke donderdag al besproken werd tijdens de #throwbackthursday . In 2019 kwam er nog geen nieuwe muziek uit, maar daar is de wintersessie van vanmiddag een goede start voor.
Nog even geduld, want om 14:00 uur verschijnt Josbros zijn nieuwste 101Barz-sessie op je beeldscherm!

Meer over:

josbros, #magazine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.