101Barz

Josbros killt al zijn sessies

  •  
14-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
‘Zet het op en laat de tape lopen..’ Als je Josbros een beetje kent weet je dat hij zijn sessies altijd he-le-maal kapot maakt. De 9 dagen in de week stonede rapper uit Nieuwegein komt al jaren bij 101Barz in de studio, en komt elke keer met exclusieve shit. Geen preview van een aankomende track, maar gewoon bars.
De kennismaking van 101Barz met Josbros was in 2012, voor een ‘Talent van de week’ item. Josbros had hier een ep’tje en video’s als ‘Rook Iets’ uitgebracht en gaf ons kijkje in de studios van de Herman Brood Academie, waar hij toen studeerde. Hij stelde zichzelf en de producers waarmee hij werkte voor. ‘They Fit’ en J’Dicious zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor de producties van Josbros zijn eerdere werk, maar staan nu beter bekend als Project Money.
Van de HBA komen overigens wel meer artiesten, zo is in die tijd ook de losse track 8 flessen in samenwerking met studiegenoot Lil Kleine naar buiten gekomen.
In de zomer van 2013 was het dan tijd voor een eerste sessie. Josbros had ondertussen aangekondigd te werken aan zijn debuut EP Andre Kuipers, en dit thema was door de hele sessie terug te horen.
Waarschijnlijk zagen zijn docenten aan de Herman Brood Academie Jiggy Dje, Sticks & Winne het talent ook in, want Josbros mocht dezelfde zomer het voorprogramma verzorgen voor de Great Minds tour.

Hierna dropte Josbros met ‘’Utregse Ufo Piloot’ en de titeltrack ‘Andre Kuipers twee singles van zijn aankomende tape. Uiteindelijk werd het echter geen EP, maar een MP – een MasterPiece.
Vlak hierna komt zijn tweede sessie alweer uit, Als een echte student of the game zien we Josbros hier zijn ass eraf rappen in een Dr. Dre t-shirtje.

“Je moeder moet je zeggen waar de douchekop zit/Zorgen dat je tandenpoetst en shit”

Josbros zelf was in ieder geval wel zelfstandig, alle muziek tot nu toe kwam uit in eigen beheer. Uiteindelijk sluit hij zich toch aan bij ‘Noah’s Ark’ en dropt daar met ‘100 100 100’ zijn eerste video onder De Ark én zijn eerste zelfgeproduceerde track.
“Mensen komen me op straat groeten, zeggen wanneer ga je weer een sessie droppen?”
Die sessie is er zeker gekomen. Op een geloopte Schoolboy Q beat dropt hij in 7 minuten een sessie met een woordenboek aan bars.

“Vroeger noemde ze me Josbros, en nu tik ik ook die beats dus noem me Blazehoven”

Waar hij voor eerder geproduceerde tracks nog de naam ‘Jos Blaze’ gebruikte, kiest hij nu om met zijn producerkant verder te gaan als Blazehoven. Onder deze naam produceerde hij voor onder andere Mennoboomin’, Rey Tranquilo, en natuurlijk zichzelf. Zo bevat zijn eerste EP onder Noah’s Ark ‘Niet Meer The Same’ meerdere zelfgeproduceerde tracks.
Zijn laatste sessie is die van vorig jaar. Ook hiervoor werden er wat beats geloopt, dit keer waren het de instrumentals van Lil Baby’s ‘Freestyle’ en French Montana’s ‘Lockjaw’ die werden verlengd en gesloopt.  

“Wakker, allang voor de wekker/Ik zeg je, ik hoef hem niet eens meer te zetten”

Vanmiddag om 14:00 verschijnt zijn nieuwste sessie en we kunnen jullie alvast verklappen dat er alleen maar gerapt wordt. Check hieronder alvast in voor de première!
Delen: