101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Jonna Fraser; een veelzijdige rapper

07-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jonna

Van melodieën tot flows, Jonna heeft het allemaal

Afgelopen maandag was hij nog aanwezig bij het Voetballer van het Jaar Gala van de Eredivisie om op te treden voorafgaand aan de award-uitreiking van zijn vriend Hakim Ziyech. Het illustreert het brede podium waar Jonna deze dagen op acteert. Een podium dat ook bij Jonna Fraser nooit verloren gaat, is 101Barz en daarom komen we vandaag met een nieuwe zomersessie van de Zaandammer. Er waren de laatste weken grote namen aanwezig in de studio en daar voegt Jonna zich naadloos bij.  
Zijn laatste optreden in de studio was vlak voor de release van zijn laatste EP ‘Blessed II’. Destijds kwam hij de booth onveilig maken in samenwerking met JoeyAK en YOUNGBAEKANSIE. Jonna opende, alweer tien maanden geleden, door de buitenwereld te bewijzen dat hij het rauwe rappen nog altijd niet verleerd is en zo verschillende stijlen binnen zijn genre beheerst. Ook in zijn laatste co-release ‘Pray for Job’ laat hij het horen door in een hoog tempo de track te openen, voordat het de beurt is aan Young Ellens, Sevn Alias en Mocromaniac.
Jonna is met zijn muzikale skills echter tot veel meer in staat dan alleen het traditionele rappen en zo spreekt hij een breed publiek aan met zijn muziek. Zijn veelzijdigheid zorgt ervoor dat mensen ook gegrepen worden door vrolijk melodieuze nummers. Hij is in staat om zowel echte rapliefhebbers als mensen die luisteren voor de feel-good vibe aan hun trekken te laten komen. Niet voor niets is ‘Do Or Die’ zijn grootste succes in de Spotify-charts. Jonna is een échte rapper, maar wel een rapper die in staat is tot meer dan alleen dat.
Terugkomend op zijn laatste eigen werk, ‘Blessed II’, was het vooral de track ‘Architect’ die in het oog sprong bij het publiek. Samen met Sevn Alias en Frenna ontstond er opnieuw een mengelmoes tussen raw rap en een catchy hook die de vibe deed veranderen. De vraag is dan ook; wat staat ons te wachten tijdens zijn volgende sessie? 
Hoe dan ook wachten er voor Jonna Fraser even mooie als spannende tijden. De Zaanse artiest verwacht een zoontje en is druk met het plannen van de drop van zijn volgende album. Het betekent dat er succesvolle maanden aan kunnen breken voor Jonna en daar lijkt dan ook geen twijfel over mogelijk wanneer juist hij met een album komt.
Blijf hem in de gaten houden, kijk uit naar zijn werk, maar geniet later vandaag eerst van zijn nieuwe zomersessie om 16.00 uur!
Delen: