101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

JB Scofield gaat de grens over

  •  
17-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
420 keer bekeken
  •  
Deze UK-rapper met Nederlandse roots is dit seizoen bij ons te gast voor een bijzondere wintersessie. JB Scofield scoorde in Engeland al meerdere hits en zijn track 'Stretch It' heb je misschien al gehoord tijdens het gamen. De track is namelijk één van de nummers die je voorbij hoort komen op FIFA 20. Vandaag verschijnt hij hier in de Lage Landen op je beeldscherm met een Britse flow en twee Nederlandstalige verrassingen.
In Nederland maakten we voor het eerst kennis met Scofield op een track met Sevn Alias en Jairzinho. Dat Sevn Alias zich weleens waagt aan UK Grime is geen verrassing en op 'Mandem' hoor je die grimey flow in het Nederlands. Wat wel opvalt, is de Britse verse van JB Scofield, die duidelijk refereert naar plekken in de Bijlmer. Hoe weet deze rapper uit de UK wat 1104 is…?
'Came with the squad through 1104, elf nul vier that eleven 'o four'
Niet lang na deze track brengt JB een single uit, Dirty Ka. Deze single was een aankondiging van de EP 'Scoseason', die niet lang hierna uitkwam. Hij bracht meerdere singles met video’s uit die verschenen op het kanaal van GRM Daily: het Britse equivalent van World Star Hip Hop.
Ook Jayboogz wist JB Scofield te vinden en strikte de Britse rapper voor een track. Wellicht ken je hem dus van deze connecties met ons waterige landje, maar er is een grote kans dat je hem van iets anders kent. Menig FIFA-speler kent z’n track 'Stretch It' namelijk al uit het hoofd, zonder te weten wie het gezicht hierachter is. You're about to find out...
'Stretch it, stretch it, make sure the money do backflips'
Het gaat goed met de carrière van de UK-rapper. Hij bracht in februari dit jaar een nummer uit met JAY1 om z’n fans tevreden te houden. De videoclip is een klein cinematografisch hoogstandje met interessant camera werk, mooie sets en goed gestyled aluminiumfolie. JB Scofield en Jay1 killen de beat met allebei een behoorlijk andere flow.
'Been a good year, and the money kept doubling'
Deze winter is hij bij ons in de studio en wordt het eindelijk duidelijk wat zijn connectie met Nederland is. De halve Brit groeide namelijk tot zijn vijftiende levensjaar op in de Bijlmer en verhuisde daarna naar Leicester. Hoewel we hem tot nu toe altijd in het Engels hoorden, is hij het Nederlands nog niet verleerd. Hij verrast ons aan het einde van de sessie met een aantal lines in ons kikkerlandtaaltje. JB Scofield heeft die grime shit on lock, de Nederlandse sound gaat hem ook goed af en hij is deze sessie niet alleen gekomen… Vandaag om 14:00 uur online, innit!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.