101Barz

Hoe represent Era Amsterdam-Oost ditmaal?

  •  
23-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
Era art

Studiosessie nummer vier voor de rapper

Het is alweer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe studiosessie. Tijdens de Throwback Thursday van deze week werd al bekend wiens sessie ditmaal dropt: Era. Donderdag werd teruggekeken op de track ‘Automusic’ in samenwerking met Esko en Sheu de Reus, maar vandaag verschijnt iets compleet nieuws. “Hiphop ain’t dead”, wordt tijdens de sessie aangekondigd door Amsterdam-Oost.  
Era is een rapper die al gedurende een lange tijd actief is in de game en daarom dan ook al driemaal langskwam in de studio van 101Barz. Tevens verscheen hij alle drie de keren in een andere setting. Tijdens zijn eerste aanwezigheid in 2014 woonde hij Bokoesam zijn sessie bij, terwijl hij later in datzelfde jaar solo zijn kunsten kwam vertonen. De laatste keer dat hij verscheen, is alweer even geleden. In 2016 kwam hij namelijk met zijn kompaan Juicc Amsterdam-Oost representen en dat kunstje herhaalt hij nu.
Het laatste wat te horen was van Era was de track ‘Eraf’. Samen met Jayh en JoeyAK komt hij tot een vurige en toch emotionele track, waarop Era en JoeyAK de rapverses voor zich nemen. Jayh verzorgt op de track op zijn typerende manier het refrein. ‘Eraf’ is echter lang niet het enige waarmee Era tijdens 2018 kwam. Hij was erg actief en de tune betekende alweer zijn zevende uitgebrachte single van het jaar. Tijdens de vorige singles was de Amsterdammer eigenlijk altijd solo te horen, op ‘Trappers’ na. Opnieuw was het daarop Juicc die aan zijn zijde stond. 
Juicc zelf bracht in 2018 nog wat minder uit. Op de streamingsdiensten verschenen twee singles, genaamd ‘Pak Puntjes’ en ‘Highway’. Op de eerstgenoemde track werkt hij samen met GL Savage, terwijl de andere een solotune betreft. Ook bij 101Barz zagen we de artiest niet al te lang geleden nog verschijnen, toen hij zijn aandeel had op de eerste editie van de 'Barz 4 Barz'-reeks. Voor iets nieuws van Juicc hoeven we niet lang meer te wachten, want in december verschijnt een nieuwe tape van zijn kant. Wat we daarvan mogen verwachten, is nog niet bekend, maar werk van Juicc is veelbelovend.
Wanneer je Era zegt, denk je aan Juicc en wanneer je Juicc zegt, denk je aan Era. Juist om die reden, de chemistry die beide heren met elkaar hebben, kan de nieuwe studiosessie niets anders dan vuur betekenen voor de scene. De laatste keer dat we het duo samen zagen, was op een track van Mario Cash. Als onderdeel van zijn album 'Exclusive' spitten beide rappers hun Barz op de track 'Doorgaan'. Volgende week wacht er een nieuwe single van de kant van Era, waarop hij samenwerkt met D-Double en welke hij tevens spit in de sessie van vanmiddag.
Vanmiddag om 16:00 uur verschijnt de nieuwe sessie van Era op je beeldscherm!

Meer over:

era, #magazine
Delen: